[VlDEO] “Pagi Hantar Petang Ambil” – Ntizen Ded4h Ank Suruh Ayah Mnta Sdekah Tepi Jalan

Belakangan ini, ramai sedang bersed1h kerana tdak dapat menzi4rahi ibu bapa di kampung halaman dek kerana perintah Iarangan merentas negeri yang dikuatkasakan pihak krajaan bagi membendung penuIaran C0VlD-19.

Bagaimanapun, kisah yang dik0ngsi oleh wanita dikenali sebagai @farasharina_ ini pasti akan membuatkan ntizen berasa smpati terhadap nas1b seorang wrga emas yang ditemuinya di tepi jalan dipercayai di Kota Bharu, Kelantan.

Menerusi aplikasi TikT0k, Fara berk0ngsi kisahnya terserempak dengan seorang pakcik di tepi jalan sewaktu sedang menaiki kereta.

Dalam video berkenaan, wrga emas itu dilihat berjalan berseorangan dalam keadaan terhuyung-hayang mungkin kerana pengIihatan yang tidak jelas, sebelum mendekati kereta dinaiki Fara serta keluarga.

“Pakcik nak minta sedekah, nak bayar sewa rumah,” ujar pakcik tersebut.

Kasihan melihat keadaan wrga emas itu, mereka memberikan sebungkus kuih serta sejumlah wang bernilai RM50 kepadanya.

Pagi hantar, petang anak dia ambil minta sdekah

Namun begitu, ntizen mula mempersoaIkan tentang latar belakang pakcik itu apabila ada beberapa individu mendkwa wrga emas berkenaan dihantar oleh anknya untuk meminta sdekah, setiap hari.

Setelah mengetahui kisah sebenar di sebalik keberadaan wrga emas itu, ramai yang meIuahkan rasa smpati dan berasa kesaI terhadap sikap anaknya.

Namun demikian, kesahihan dkwaan tersebut masih beIum dikenal pasti…

Jika ia benar, memang tdak wajar anaknya melakukan sebegitu kepada insan yang telah menjaga dan membesarkan mereka dari kecil hinggalah dewasa.

Sumber: TikTok @farasharina, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] “Pagi Hantar Petang Ambil” – Ntizen Ded4h Ank Suruh Ayah Mnta Sdekah Tepi Jalan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*