Ramai RlSAU Lihat Myvi Habis Rmuk, Pemandu Sendiri Tdak Percaya Selamat

Semalam, tuIar p0sting di media sosiaI memaparkan sebuah kereta Perodua Myvi remuk selepas terbabit dalam kemaIangan membabitkan tujuh kenderaan sebelum susur keluar ke Plaza Tol Rawang.

Melihat keadaan ‘ng3ri’ kereta tersebut, rata-rata warganet mengagumi kebesaran Allah SWT setelah mengetahui bahawa mngsa yang juga pemandu wanita terselamat daripada lnsiden berkenaan.

Menerusi ruangan k0men, terdapat segelintir ntizen tertanya-tanya apakah amalan dilakukan mngsa yang masih dilindungi Allah SWT walaupun kereta miliknya ‘hncur berkcai’.

Sebenarnya, wanita tersebut Nabila Mohamed juga tdak menyangka bahawa dirinya masih diberikan ‘peluang kedua’ apabila terseIamat daripada n4has terbabit.

Kenyataan tersebut ditulis ketika membaIas ucapan selamat daripada seorang kenalan yang mendoakan agar wanita berusia 31 tahun kembali puIih seperti biasa.

“Terima kasih. Saya macam tak percaya saya boleh selamat tengok pada kereta (rmuk). Tuhan lindungi. Alhamdulillah syukur,” tulis Nabila.

Selain itu, sepupunya Mat Qem turut memuat naik beberapa keping gambar ketika menjenguk kereta mngsa di sebuah bengkel bagi mengambil barang berharga.

“Tuhan you masih jaga dia..” – Orang bengkel

Rakan Twitter juga bersyukur

Alhamdulillah..

Terdahulu, kemaIangan dipercayai berpunca daripada sebuah treler yang hiIang kawalan sebelum terb4bas dan meIanggar beberapa kenderaan. Namun, pemandu dan penumpang semua kenderaan dilaporkan terselamat.

Sumber: Facebook , Twitter, OMM

Be the first to comment on "Ramai RlSAU Lihat Myvi Habis Rmuk, Pemandu Sendiri Tdak Percaya Selamat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*