Peniaga Burger Dkwa Dik0mpaun RM50K Berniaga Depan Tangga Rumah

Seorang pengguna Faceb0ok dikenali sebagai Faisal Burger berk0ngsi satu surat sman yang dipercayai telah dikeluarkan oleh pihak poIis.

Perkongsiannya itu bagaimanapun, menimbulkan tanda tanya dalam kalangan warganet mengapa dia dikenakan k0mpaun dengan kadar yang begitu banyak.

Dugaan bulan Ramadan

Menerusi surat s4man yang ditulis pada 2321 (11.30 malam), menunjukkan lelaki berkenaan telah dik0mpaun sebanyak RM50k. Namun, tulisan yang tertera pada resit berkenaan tidak jelas mengapa dia telah dikenakan tndakan sedemikian rupa.

Status yang ditulisnya di laman Faceb0ok, mendkwa dia dikenakan k0mpaun berikutan berniaga di depan rumah sewaktu poIis datang ke rumahnya pada jam 11 (tidak dinyatakan pagi ataupun malam) .

Alahai dugaan bulan puasa, niaga burger depan tangga rumah pukul 11 lebih poIis mari. Niaga burger kena k0mpaun 50k. Semoga rezeki aku dan keluarga bertambah ada hikmah di sebalik kejadian niaga pun untuk buat lepas bayar bil bulan-bulan ja.

Respon netizen

Menerusi ruangan k0men, rata-rata netizen sempat memberikan pendapat masing-masing ada yang menyatakan lelaki berkenaan telah meIanggar pr0sedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan iaitu berniaga melebihi waktu yang telah ditetapkan oleh pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Pada masa yang sama, ada juga yang menyifatkan kadar k0mpaun yang dikenakan adalah terIampau mahal dan tidak mampu dibayar oleh peniaga berkenaan.

Bagaimanapun, tiada info lanjut di sebalik kejadiaan berkenaan.

Sumber: Faisal Burge, OB

Be the first to comment on "Peniaga Burger Dkwa Dik0mpaun RM50K Berniaga Depan Tangga Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*