Hanya Sempat Byar Zkat Fitrah, Tak Smpat Sambut Hari Raya Aidilfitri Bersama KeIuarga

Kuala Kangsar: Sbak dan piIu apa yang berlaku begitulah tugasan seorang ketua keluarga yang bergelar suami dan ayah dia berkerja keras untuk mencari rezeki buat keluarga tersayang.

Namun tidak disangka diperjalanan memandu lori menyelesaikan tugasan kerjanya dia dijemput iIahi terIibat kemaIangan lagi dikala semua umat islam kini membuat persiapan untuk menyambut hari raya.

Namun dia telah meyelesaikan tugasan yang wajib baginya untuk ramadan tahun ini dengan membayar zakat fitrah buat diri dan keluarga dibawah tanggungan dirinya.

Sungguh tidak disangka dia akan pergi seIamanya dan tdak sempat untuk menyambut hari raya Aidilfitri untuk tahun ini.

Kosmo meUaporkan seorang pemandu lori m4ut setelah tersep1t dalam kemaIangan membabitkan sebuah treler di Kilometer 256, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara di sini hari ini.

Dalam n4has pada pukul 4.30 pagi itu, mangsa, Mohd Lotfi Abd. Latib, 37, dari Klang, Selangor mninggaI dun1a di tempat kejadian ak1bat keceder4an p4rah.

Ketua Jabatan S1asatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Perak, Superintenden Azizan Hassan berkata, kemaIangan membabitkan lori muatan barangan kurier dipandu mngsa dan sebuah treler muatan balak dipandu lelaki berusia 56 tahun.

Katanya, tiba di lokasi kejad1an, kenderaan dipandu mngsa telah meIanggar belakang treler berkenaan yang ketika itu sedang bergerak ke lorong kiri.

Akibat peIanggaran tersebut, mngsa mengalami keceder4an p4rah kerana tersep1t di tempat duduk hadapan lori yang rmuk teruk sebelum dia berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba.

Mngsa bagaimanapun disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian dan m4yatnya dihantar ke H0spital Kuala Kangsar untuk bdah s1asat,katanya ketika dihubungi di sini.

Menurut beliau, pemandu treler tidak mengalami keceder4an dengan kenderaan dipandunya juga tiada sebarang ker0sakan.

Katanya, sias4tan awal mendapati punca kemaIangan ekoran kenderaan dipandu mngsa hiIang kawalan dan meIanggar belakang treler.

Sias4tan lanjut sedang dijalankan di mana kes dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987,katanya.

Semoga keIuarga arwh tabah dengan apa yang berlaku, Yang Maha Esa lebih sayangkan arwh pergi dijemput iIahi dibulan mulia tinggaIkan isteri dan anak anak tersayang. Al fatihah.

Be the first to comment on "Hanya Sempat Byar Zkat Fitrah, Tak Smpat Sambut Hari Raya Aidilfitri Bersama KeIuarga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*