Hasrat Buat Kjutan Untuk Ibu Tdak Ksampaian, Ank Pulang Sebagai Jnazah SeteIah 7 Bulan Tak Balik

Kuantan : Seb4k dan piIu apa yang berlaku h4srat ziarah ibu tersayang dikampung tidak kesampaian bila diperjalanan itu dia dijemput iIahi terIibat kemaIangan.

Melalui perk0ngsian fb Mr Wan Cai Official yang mengurusakn jnazah mngsa kemaIangan jalanraya Allahyrham Saifulnizam Salleh yang selamat disem4dikan di Tanah Perkburan Islam Bandar Chini.

Jn4zah dikbumikan selepas isteri dan dua anak arwh selesai melihat wajah insan yang mereka sayangi buat kali terakhir, Agak tr4gis kisah tentang kem4tian arwh.

Arwh pulang ke kampungnya di Felda Chini satu kerana mahu melawat ibunya yang tidak sihat, Kepulangan arwh dengan niat untuk berjumpa ibu kesayangan berakhir dengan tr4gedi yang mer4gut nywanya.

Dikatakan kepulangan arwh ke kampung tidak diketahui oleh ibu dan adik beradiknya sendiri, Ini kerana arwh merahsiakan tentang kepulangannya itu kerana mahu membuat kjutan.

Namun kjutan yang dirahsiakan itu berakhir dengan kisah yang memiIukan, Arwh bukan sahaja tidak sempat melihat wajah ibunya buat kali terakhir.

Tetapi arwh turut terpisah dengan kehidupannya dialam dunia bersama isteri dan 2 anak tercinta yang masih kecil, Lebih menyed1hkan si istri sedang hamiI ank ketiga arwh, Kndungan si isteri baru berusia 3 bulan.

Si anak bakal Iahir tanpa melihat wajah bapanya, Malah si anak tidak berpeluang untuk mendapat kasih sayang dari bapa buat selama lamanya.

Dua lagi anak arwh berusia 5 tahun dan 2 tahun, Bayangkan bagaimana anak anak sekecil ini hendak meneruskan kehidupan tanpa seorang insan bergelar bapa.

Dikatakan sudah hampir 7 bulan arwh tidak pulang ke kampung di Felda Chini 1 untuk melawat ibunya, Masalah tidak boleh rentas negeri menjadi penyebab utama.

Disebabkan terlalu rindu kepada ibunya itu arwh nekad untuk pulang, KemaIangan yang mer4gut ny4wa arwh berlaku 12.45 tengahari tadi dijalan Lembaga Kemajuan Perladangan Pahang, Kereta yang dipandu oleh arwh terb4bas dan meIanggar tiang lektrik.

Arwh meninggal dunia ditempat kejadian kerana kecedraan prah, Untuk makluman pembaca arwh menetap di Taman Rambai Jaya Tanjung Minyak Melaka.

Sepertinya arwh seakan sudah tahu perjalanan ke Felda Chini adalah destinasi terakhir buat dirinya, Malah arwh juga seperti sudah tahu akan terus menetap dirumah barunya tanpa pulang ke melaka lagi.

KehiIangan yang ditangisi, Pesanan-Asbab kematian yang berlaku kepada seseorang, Membuatkan kita lebih bersedia untuk menghadapi hari kem4tian sendiri. Al fatihah.

Be the first to comment on "Hasrat Buat Kjutan Untuk Ibu Tdak Ksampaian, Ank Pulang Sebagai Jnazah SeteIah 7 Bulan Tak Balik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*