Rumah & Kereta Honda Masih Lagi Hut4ng, Resit Makan Steak Sebab Adik HamiI Mngidam

Peniaga burger, Wan Mohd. Faisal Wan Kadir meminta orang ramai berhenti ‘meny1asat’ hal peribadinya selepas tuIar beberapa p0sting di media sosiaI mengenai dirinya yang didkwa menjalani kehidupan mewah.

Menerusi laporan Sinar Harian, isterinya Norlaili Shafii berkata, pended4han foto warganet seperti rumah dan kereta jenis Honda Civic adalah hasil kerja keras mereka sejak 16 tahun menjalani perniagaan.

“Rumah ini hut4ng dengan adik-beradik dan mertua lebih RM16,000 belum terbayar, mujur adik memahami. Saya jual barang kemas untuk bina rumah ini, 306 meter persegi, tiga bilik saja pun.

“Mungkin binaan dari luar kelihatan seperti banglo mewah. Kereta beli tahun 2018, bukan hak saya, hak bank, masih hutang. ALLAH Maha Besar, saya sudah tidak mampu jelaskan satu persatu, cukup-cukuplah tu, katanya.

Selain gambar tersebut, wanita berusia 37 tahun itu turut menjelaskan foto memaparkan suaminya yang menikmati steak serta resit bayaran mencecah lebih RM900 yang dirakam pada tahun lalu.

“Adik saya mengndung, mengidam. Kami makan sekeluarga lebih 10 orang. Kongsi bayar bil. Itulah kali pertama saya makan steak mahal di sebuah restoran bersebelahan Kota Darul Naim.

“Sebelum C0VlD-19, saya berniaga bermula jam 6 petang sehingga 4 pagi. Pendapatan kami terjejas sejak setahun lalu kerana pndemik. Berhentilah s1asat sebab boleh jadi ftnah,” tegasnya.

Terdahulu, Wan Mohd. Faisal dikenakan k0mpaun RM50,000 bagi kesaIahan berniaga melebihi waktu ditetapkan di Kota Bharu, pada Ahad lalu sehingga menimbulkan simpati orang ramai.

Bagaimanapun, warganet mula bngang selepas tuIar beberapa keping foto pasangan tersebut yang didkwa seolah-olah bukan ‘orang susah’ seperti disangka.

Sumber: Sinar Harian (Adila Sharinni Wahid)

Be the first to comment on "Rumah & Kereta Honda Masih Lagi Hut4ng, Resit Makan Steak Sebab Adik HamiI Mngidam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*