Angah Tak Smpat Beraya, AjaI Jtuh Dari Motor Yang Ditunggang Nenek Lalu DigiIis Lori

Kemaman: Hasrat seorang budak lelaki berusia tujuh tahun untuk meraikan Aidilfitri bersama sepupu sebayanya di kampung tidak kesampaian apabila dia m4ut dalam kemaIangan NGERl di Kilometer 172, Jalan Jerangau-Jabor berhampiran Felda Neram dekat sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 10 pagi itu, Muhammad Nur Rifqi Khairilamru yang membonceng motosikal Honda Dash ditunggangi neneknya terjtuh sewaktu melalui laluan berbukit sebelum digiIis sebuah lori membawa muatan arang batu.

Bapa mngsa, Khairilamru Abdul Rani, 36, berkata, Muhammad Nur Rifqi yang mesra dipanggil Angah teruja untuk pulang ke kampung neneknya di Kampung Tok Saboh, Besut untuk berhari raya.

Angah beriya-iya memberitahu mahu tinggal lebih lama di rumah neneknya yang juga ibu saya untuk menghabiskan cuti sekolah.

Hujung minggu lalu, saya dan isteri, Nor Hidayah Ramli, 28, yang sedang hamiI lima bulan telah membeli baju raya yang akan digayakan ketiga-tiga anak kami termasuk Angah semasa Hari Raya Aidilfitri nanti, katanya ketika ditemui di pekarangan Rumah Myat H0spital Kemaman di sini hari ini.

Sementara itu, Nor Hidayah yang masih terkjut dan tr4uma dengan kejadian tersebut enggan ditemubual dan dilihat acap kali mengesat a1r matanya dengan sehelai baju dipercayai milik Muhammad Nur Rifqi.

Dalam pada itu, Ketua PoIis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sewaktu kejadian, mngsa dan sepupu lelakinya yang membonceng motosikal Honda Dash ditunggangi nenek mereka sedang dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Baru Felda Neram 1.

Sebaik tiba di lokasi kejadian yang merupakan laluan berbukit, motosikal dinaiki mereka hiIang kawalan menyebabkan mngsa terj4tuh sebelum dirmpuh sebuah lori membawa muatan arang batu yang berada di belakang.

lmpak rmpuhan itu menyebabkan mngsa ceder4 prah pada kepaIa, tangan dan kaki, katanya.

Hanyan berkata, m0tosikal dinaiki mereka kemudianya terb4bas menyebabkan Sapor dan cucunya, Ton Muhammad Shafiq Ilham ced3ra ringan akibat terj4tuh. Al fatihah buat arwh.

MT

Be the first to comment on "Angah Tak Smpat Beraya, AjaI Jtuh Dari Motor Yang Ditunggang Nenek Lalu DigiIis Lori"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*