[VlDEO] Juan Joya Borja, Lelaki Terkenal Dalam Meme Ketawa Terbahak2 MninggaI Dunia

PeIawak dan personaliti tv popular Sepanyol, Juan Joya Borja yang terkenal meme ketawa terbahak-bahak di seantero dunia dilapor mninggaI dunia.

Menurut laporan portal VICE, mndiang yang berusia 65 tahun mninggaI dunia ak1bat s4kit yang tidak dinyatakan dan dit4han di wad di sebuah h0spital sejak 2020.

Mndiang yang lebih dikenali dengan gelaran El Risitas atau “The Giggles”, menjadi fenomena dikebanyakkan negara apabila tuIar aksi lucunya yang ketawa terbahak-bahak ketika ditemu ramah dalam satu rancangan tv, Ratones Colorao.

Ketika itu, mndiang berk0ngsi satu kisah Iucu mengenai pengalamannya bekerja di usia muda. Beliau kemudian dilihat ketawa bersungguh-sungguh hingga aksinya menjadi tuIar dan ikonik selepas dimuat naik ke saluran Y0utube program berkenaan.

Bagaimanapun, perjalanan El Risitas menjadi meme ‘terkemuka’ dunia datang kemudian selepas templet video beliau ketawa mula disunting ribuan kali dan dijadikan meme yang membuatkan netizen turut terhibur. Malah, meme beliau ketawa antara meme paling popular dan kerap diguna apabila sesuatu pihak mahu throll satu pihak yang lain.

Antara meme paling popular melibatkan El Risitas adalah satu klip ‘memb4han’ teknologi yang dibangunkan AppIe. El Ristas digambarkan sebagai bekas jurutera di syarikat terkemuka dunia itu yang berk0ngsi kisah pembentangan idea yang dianggap lucu yang dibuat oleh ketuanya.

Selain itu, meme El Ristas juga popular dalam komuniti throIl dunia bola sepak, lebih-lebih lagi apabila melibat pertembungan rival dua kelab besar dimana ia akan digunakan oleh pihak yang menang untuk mempersnda pihak yang kaIah.

Sumber: VICE, SK

Be the first to comment on "[VlDEO] Juan Joya Borja, Lelaki Terkenal Dalam Meme Ketawa Terbahak2 MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*