Tak Sempat Serah Hadiah Untuk lsteri & Ank, Anggota Bomba Temui AjaI Dijalanan

Pontian: Hasrat seorang anggota bomba menyerahkan hadiah tudung kepada isteri dan topi keledar anak tunggalnya tidak kesampaian apabila dia m4ut dalam kemaIangan membabitkan dua motosikal di Jalan Sanglang berdekatan Kampung Sanglang di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.50 pagi itu, anggota Balai Bomba dan Penyelamat Pontian Baru itu, Anuar Abdullah, 33, yang menunggang motosikal Kawasaki Versys mavt di tempat kejadi1an.

Ketika kejadian mngsa yang tidak bertugas itu dalam perjalanan pulang ke rumah ibunya di Kampung Sungai Suloh, Batu Pahat selepas mengambil hadiah di tempat kerjanya untuk diberikan kepada isteri dan anaknya.

Bagaimanapun motosikal ditunggang Anuar dikatakan bertmbung dengan motosikal Honda Wave ditunggang Tey Ah Pin, 74, dari Kampung Parit Gantong, Ayer Baloi di sini, menyebabkan kedua-dua mngsa m4ut di tempat kejadian.

Isterinya, Rohayu Idris, 30, berkata suaminya sedang bercuti dua hari dan memberitahu ke balai tempat dia bertugas untuk mengambil beberapa barangan yang dibeli secara dalam talian.

“Arwh suami beriya-iya mahu mengambil barangan yang dibelinya di balai termasuk topi keledar untuk ank yang berusia empat tahun.

“Dia sudah lama berhasrat hendak membawa ank kesayangannya itu bersiar-siar di sekitar kampung menaiki motosikal dengan menggunakan topi keledar berkenaan.

“Lepas Subuh tadi arwh keluar dari Batu Pahat ke Pontian dan memaklumkan akan pulang jam 9 pagi.

“Namun selepas jam 9 pagi, saya mulai risau kerana panggilan telefon dibuat tidak diangkat sebelum adik saya ternampak gambar motosikalnya terbabit kemaIangan di Faceb0ok dengan penunggangnya disahkan mavt,” katanya ketika ditemui di perkarangan bilik myat H0spital Pontian di sini.

Jnazah akan dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Suloh, Batu Pahat, petang ini.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Pontian, Superintendan Mustafa Bakri berkata, sias4tan awal mendapati kejad1an berlaku apabila sebuah motosikal Kawasaki Versys berkenaan meIanggar Honda Wave yang keluar dari lorong di tempat kejad1an.

Katanya, ak1bat perIanggaran itu, kedua mngsa mninggaI dunia di lokasi kejadian dan myat dibawa ke H0spital Pontian untuk bdah s1asat.

“Ke$ dis1asat mengikut Skyen 41 (1) Ak ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Tak Sempat Serah Hadiah Untuk lsteri & Ank, Anggota Bomba Temui AjaI Dijalanan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*