Belum Pernah Bawa Anak Balik Kampung, Fazura Akur Tdak Boleh Rentas Negeri

Meskipun sudah berbulan-bulan tidak ‘ke sana ke sini’, pasangan selebriti Fazura dan Fattah Amin tetap menyambut baik Iarangan merentas negeri demi mengekang penuIaran wbak C0VlD-19.

Menurut laporan BH Online, Fazura atau nama penuhnya Nur Fazura Sharifuddin menyifatkan arahan tersebut adalah keputusan bijak, sekiranya dilaksanakan pada musim perayaan walaupun terpaksa menahan rindu terhadap insan tersayang.

“Dalam situasi sekarang yang cukup membimbangkan, lebih-lebih lagi ketika angka ke$ semakin naik, Iarangan rentas negeri dapat membendung vrus C0VlD-19 daripada menuIar.

“Tidak dinafikan apabila tidak boleh rentas negeri ini, perasaan rindu terhadap keluarga semakin menebal.

“Saya sudah lama tidak bertemu nenek yang tdak begitu sihat sejak kebelakangan ini. Saya juga rindu hendak z1arah kbur ayah,” katanya.

Malah peIakon filem Ayat-Ayat Cinta 2 itu berkata, dia dan suaminya agak terkiIan kerana masih belum berpeluang membawa cahaya mata mereka, Nur Fatima Aisya untuk pulang ke kampung halaman.

“Nenek Fattah sebelah ayahnya tdak sempat berjumpa cicit kerana sudah pergi menghadap lIahi,” ujarnya.

Namun, Fazura atau mesra disapa Faz reda dengan situasi tersebut yang disifatkan takdir Tuhan walaupun seolah-olah hubungan kemanusiaan semakin terbatas.

“Apabila diarahkan tidak boleh rentas negeri dan tidak dapat balik kampung, kita akur sajalah.

“Anggap sahaja ini adalah ketentuan Tuhan dan peng0rbanan yang perlu dilakukan supaya keadaan tidak menjadi semakin truk,” k0ngsinya.

Sumber: BH Online (Farihad Shalla Mahmud), omm

Be the first to comment on "Belum Pernah Bawa Anak Balik Kampung, Fazura Akur Tdak Boleh Rentas Negeri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*