Tak Pakai PeIitup Muka Dalam VlDEO Raya, lnstafamous Dik0mpaun RM1.5K

Seorang instafam0us dikenakan k0mpaun RM1,500 kerana tdak memakai pelitup muka dalam video adegan raya membabitkan anggota poIis berpakaian seragam yang dimuat naik di laman sosiaI miliknya, baru-baru ini.

Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd Fadzil Ali berkata, k0mpaun kerana meIanggar prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan Majlis KeseIamatan Negara itu dikeluarkan selepas lelaki terbabit hadir memberi keterangan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Putrajaya di sini, semalam.

Mengulas mengenai video itu, beliau berkata pihaknya mengesan ia dimuat naik individu terbabit pada 9.15 malam, Ahad lalu dan semakan mendapati lokasi adegan raya itu dilakonkan di Bukit Rimau, Presint 3.

“Video itu turut membabitkan kenderaan poIis jenis Proton Preve serta kenderaan persendirian jenis Honda City milik lelaki tempatan dan anggota yang terbabit dalam adegan Iakonan itu berpakaian penuh seragam,” katanya.

Mohd Fadzil berkata, dalam video berkenaan, individu terbabit tdak memakai pelitup muka selain dilihat mempersndakan alasan diberikan bagi tujuan rentas negeri.

Katanya, dua anggota poIis dan seorang anggota tntera yang terbabit dalam video itu sedang bertugas dalam pasukan pematuhan SOP Perintah KawaIan Pergerakan Pemulihan (PKPP) IPD Putrajaya.

“Saya tdak pernah membenarkan video itu dirakam atau dikeluarkan dan tiada balyaran atau sagu hati diterima pihak poIis dalam hal ini,” katanya.

Sumber: Bernama

Be the first to comment on "Tak Pakai PeIitup Muka Dalam VlDEO Raya, lnstafamous Dik0mpaun RM1.5K"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*