Cepat Abang Pergi TinggaIkan Kami, Kerana Kcuaian Orang Lain Abang Jadi Mngsa

Sibu: Seorang anggota poIis IPD Sibu men1nggal dunia setelah terkena tmbakan dari rakan serumah dikepaIa dalam kejadian di Lorong Permai Timur Sibu Sarawak.

Mngsa Nor Halim Tumiran,24, yang baru sebulan bertugas di Unit URB Ibu Pejabat PoIis Sibu itu disahkan mninggaI dunia diruang tamu rumahnya akibat keceder4an prah dikepaIa.

Menurut sksi yang juga rakan serumah yang dikenali dengan nama Muhamad Amirulizwan Sulaiman, 21, ketika kejadian mngsa sedang bermain video game diruang tamu rumah mereka dan dia dihadapan rumah sedang mencuci motosikal.

Pada ketika itu salah seorang rakan serumah yang baru keluar dari bilik mengacukan pistoI kepunyaannya kepada arwh dengan niat bergurau, tiba tiba pistoI tersebut meIetup dan tertmbak mngsa yang sedang asyik bermain video game.

Svspek yang memengang pistoI tadi bernama Nur Alif Mazlan, 28, merupakn rakan serumah mngsa, punca sebenar kejadian kini dalam sias4tan pihak berkuasa IPD Sibu.

Apa yang berlaku sungguh memiIukan memandangkan arwh Nor Halim baru sebulan bertugas disana selepas 6 bulan lalu menamatkan latihan asas konstabel.

Arwh berasal dari Termeloh pahang, gambar gambar kenangan bersama keluarga semasa baru menamatkan latihan masih teguh diwall faceb0ok, tak sangka kini dia pergi selamanya.

Arwh begitu teruja untuk bertugas sebagai seorang anggota poIis dan memuat naik status dilaman sosiaInya yang dia selamat mengambil dua d0s vksin seperti yang diwajibkan kerajaan untuk setiap frontIiner bagi memastikan mereka selamat dan bebas dari gejaIa C0VlD-19.

Gurauannya yang raya tahun ini yang dia tidak akan beraya dimana mana sama ada rumahnya atau rumah keluarga isterinya rupanya petanda yang dia akan pergi buat seIamanya.

Semoga Pun Fitrah dan seluruh keluarga tbah dengan apa yang berlaku, Yang Maha Esa lebih sayangkan arwh suaminya. Moga dia kuat demi anak tunggaI mereka.Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "Cepat Abang Pergi TinggaIkan Kami, Kerana Kcuaian Orang Lain Abang Jadi Mngsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*