Raya Tahun Ni Rumah Mak Tak Dapat, Rumah Mertua Pun Tak Dapat. Status Trakhir Arwh Undang PiIu

Berita tentang kejadian seorang anggota poIis berpangkat konstabel mninggaI dunia dipercayai kerana tertmbak oleh rakan sendri di rumah sewa semalam benar-benar mengjutkan.

Mngsa, Norhalim Tumiran, 25, baru bertugas di Unit Ronda Bermotorsikal (URB) Jabatan Pencegahan Jnayah dan KeseIamatan Komuniti (JPJKK) Ibu Pejabat PoIis Daerah Sibu kurang dari sebulan sebelum kejadian yang mer4gut ny4wanya itu.

Luahan trakhir di status FB

Mngsa yang berasal dari Pahang telah mninggaIkan seorag isteri dan seorang ank kecil berusia lebih setahun.

Apa yang menyntuh hati adalah status trakhirnya di Faceb0ok apabila memaklumkan tahun ini tdak dapat beraya bersama keluarga, baik di rumah keluarga sendiri mahupun keluarga mertua kerana tugas.

Baru sambut anniversary

Mngsa yang sudah dua tahun mendirikan rumah tangga juga baru sahaja menyambut hari ulang tahun perkahwinan pada pertengahan April lalu.

Rupanya dua2 tempat tak dapat beraya

Melihat dari status trakhir mngsa, ramai warganet mulai memenuhi ruangan k0men dengan mengucapkan tkziah kepada seluruh ahli keluarga anggota poIis berpangkat kostabel itu.

Masing-masing meIuahkan rasa sdih apabila mengenangkan pemerg1annya yang jauh dari keluarga dan dihujung Ramadan ini. Mereka juga sempat memanjatkan doa berharap agar r0h allahyrham ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sumber: Norhalim, OMM

Be the first to comment on "Raya Tahun Ni Rumah Mak Tak Dapat, Rumah Mertua Pun Tak Dapat. Status Trakhir Arwh Undang PiIu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*