[VlDEO] PerjaIanan Trakhir Ayah, Kini Tiada Lagi Atuk Yang Melayani Cucu Tersayang

Kota Bharu: Pes4kit C0VlD-19 wrga emas yang mninggaI dunia pada 5 Mei lalu dijngkiti vrus berkenaan hasil saringan KIuster Pangkal Chuit, bukannya daripada bawaan anknya yang tinggal di luar Kelantan seperti dkwaan netizen.

Nur Amirah Abu Bakar, 32, berkata, arwh datuknya Mustafa Ismail, 82, bersama nenek, Eshah Yusof, 73, disaring p0sitif wbak itu selepas menjadi k0ntak rapat kepada bapa saudaranya yang bekerja di sebuah maahad tahfiz di Machang yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Katanya, dia kemudian memuat naik v1deo di apIikasi TikT0k yang menunjukkan datuk dan neneknya dibawa ke H0spital Kuala Krai (HKK) untuk rwatan hingga tuIar dan menerima lebih 147,000 tontonan, sejak kelmarin.

Tujuan saya memuat naik v1deo itu yang dirakam bapa saudara di TikT0k adalah sebagai kenangan dan itulah vdeo terakhir datuk sebelum arwh meninggaIkan kami semua.

MaIangnya ada pula orang yang buat cerita arwh dijngkiti C0V1D-19 kerana ada anaknya balik ke kampung, Saya ingin jelaskan tiada anak arwh yang pulang ke kampung, sebaliknya arwh dan nenek dijngkiti daripada Kiuster Pangkal Chuit.

Datuk dan nenek memang tinggal bersama anaknya yang bekerja di maahad berkenaan, Selepas disahkan p0sitif, arwh dan nenek dibawa ke HKK untuk rwatan, namun pada 1 Mei, arwh terjtuh dalam bilik air dan tdak sedarkan diri.

Arwh dibawa ke H0spital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai untuk rwatan lanjut namun, pada Rabu lalu datuk disahkan mninggaI dunia dan jn4zahnya dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Pangkal Jenerih dekat Machang, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Nur Amirah yang tinggal di Machang berkata, dia terkjut dengan berita paIsu yang disebarkan pihak tdak bertanggungjawab apatah lagi, video itu menjadi viraI dan banyak dit0nton di media sosial.

Saya tegaskan di sini, datuk mempunyai tujuh anak termasuk tiga orang yang tinggal di luar Kelantan, Namun kesemua mereka sudah lama tdak pulang ke Kelantan disebabkan C0VlD-19.

Malah, kami sendiri sebagai cucu pun apabila menziarahi datuk, kami tidak bersalam atau cium seperti selalu kerana menjaga prosedur operasi standard (SOP), memandangkan datuk dan nenek sudah berusia.

Kami juga sering mengingatkan datuk supaya tdak keluar ke mana-mana kerana bimbang, katanya yang kali terakhir bertemu arwh pada 20 April lalu.

Menurutnya, pemergian arwh memberi kesan mendalam kepada mereka sekeluarga terutama menjelang Aidilfitri namun, mereka reda.

Katanya, ketika ini neneknya masih dirwat di HKK dan dilapor stabil.

Menurutnya, pemerg1an datuknya memberi kesan kepada mereka sekeluarga terutama menjelang Aidilfitri, namun mereka sekeluarga reda dengan ketentuan Ilahi. Al fatihah.

VlDEO:

MT

Be the first to comment on "[VlDEO] PerjaIanan Trakhir Ayah, Kini Tiada Lagi Atuk Yang Melayani Cucu Tersayang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*