Idam Naik Kereta PoIis, PESAKlT Ieukemia Adik Firash Arryan MninggaI Dunia

SEBERANG PERAI – Pesakit leukemia tahap empat, Firash Arryan Muhammad Yusri,6, yang berpeluang memenuhi impian menaiki kereta peronda polis (MPV) pada Mac lalu mninggaI dunia pagi ini.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, kanak-kanak itu menghmbusan nfas terakhir pada pukul 3 pagi di Pokok Sena, Kedah.

“Saya dimaklumkan berita pemerg1an Firash Arryan sebentar tadi dan keluarga arwh turut memberitahu jnazah akan dikbumikan di Pokok Sena yang merupakan kampung halaman ayahnya,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Pada Mac lalu diIaporkan, hasrat arwh Firash Arryan yang ingin menaiki MPV direalisasikan sempena sambutan Peringatan Hari PoIis Ke-214 di Ibu Pejabat PoIis Daerah SPU di Kepala Batas di sini pada 25 Mac lalu.

Ank sulung daripada dua beradik itu dikesan mengh1dap Ieukemia sejak dua tahun lalu.

MUHAMMAD FIRASH ARYAN MOHD YUSRI

Innalillahiwainnailahirojiun..

Ramadan yang ke 29 ank ini dijemput pulang kembali ke pangkuan ilahi.Menamatkan segala cerita dvka kesak1tan di dunia.Firash yang kami santuni tika ingin bermain luncuran air di BMLR telah menghmbuskan nfas terakhir pada jam 3.30 pagi ini.

Firash menghidapi knser Ieukemia ALL dan relapsed sebanyak dua kali. Keluarganya memilih untuk tdak meneruskan rwatan lagi dan cuba sedaya upaya untuk menunaikan permintaannya.

Bulan lepas kesihatannya makin membruk dengan pend4rahan yang sentiasa keluar melalui r0ngga gusinya.Seringkali pesanan ringkas dikirimkan ibunya mengkhabarkan perihal Firash.Ibunya redha melepaskan ank ini pergi dari terus menyaksikan pender1taan Firash hari demi hari.

Semalam temujanji terakhir Firash di pusat rwatan harian Penang dia telah menunjukkan kelainan, kata ibunya.Resah gelisah dan sangat kesakitan. M0rfin juga tidak lagi mampu menahan kesak1tan dari menjaIari tubuh badannya.

Berehatlah Firash.Bermainlah bersama anak anak syurga yang lain. Yang telah dijemput berpulang terlebih dahulu. Buat Aida Royani dan Mohd Yusri kalian beruntung.Ada Wildan syurga yang menanti.

Perpisahan ini hanya sementara.Salam Takziah buat keluarga.

Be the first to comment on "Idam Naik Kereta PoIis, PESAKlT Ieukemia Adik Firash Arryan MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*