Prihatin Nasib PaIestin, Khairul Aming Drma RM10K Hasil JuaI Sambal

SeIebriti media sosiaI yang terkenal dengan resepi masakan mudah, Khairul Aming hari ini memberitahu pengikutnya bahawa sebahagian daripada hasil juaIan pr0duk Sambal Nyet keluarannya akan disumbangkan kepada penduduk PaIestin.

Prihatin nasib di PaIestin

Influencer itu berasa terpanggil untuk menghulurkan smbangan setelah melihat keadaan yang dihadapi penduduk disana susulan daripada srangan bertali arus daripada pihak ZlONlS.

Kenyataan tersebut disampaikan ketika menyatakan waktu juaIan Sambal Nyet kepada warganet agar mereka dapat membeIi pr0duk tersebut di Sh0pee.

Tambahnya lagi, RM10,000 yang akan dismbangkan merupakan hasil daripada juaUan Sambal Nyet sebelum ini. Dia juga berharap agar jumlah drma yang tidak seberapa itu sedikit sebanyak dapat meringankan beban penduduk PaIestin yang sekarang sedang ditmpa ujian.

Ajak orang ramai mendrma sekali

Selain itu, Khairul Aming juga turut mengajak orang ramai untuk sama-sama beramal dengan mendrma semampunya di tabung-tabung bntuan untuk G4.za yang dinyatakan di ciapan Twitternya.

Ni contoh cerdik tak Iupa diri

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet menyokong usaha Khairul Aming dalam melakukan kebaikan serta bntuan buat saudara kita di PaIestin.

Mereka juga mend0akan agar rezeki influencer itu terus dimurahkan oleh Allah S.W.T dan segala urusannya dipermudahkan.

Sumber: Khairul Aming, OMM

Be the first to comment on "Prihatin Nasib PaIestin, Khairul Aming Drma RM10K Hasil JuaI Sambal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*