Tr4gedi Pada Raya Ke 2, Si Bongsu & Ayah MninggaI Bersama

Bachok: Selepas 30 jam dilaporkan hiIang, myat lelaki yang dipercayai Iemas selepas mencuba jet ski baru akhirnya ditemukan, 10.35 malam tadi.

Myat Mohd Zamizi Hashim, 37, ditemukan kira-kira 50 meter daripada lokasi myat anaknya, Firas Naufal Mohd Zamizi, 4, ditemukan 9.04 pagi semalam.

Ketua Balai Bomba dan PenyeUamat Bachok Penolong Penguasa Bomba Yus Heary Mahmud berkata, myat mngsa ditemui orang awam dan anggota mencari dan menyelamat (SAR).

Katanya, myat mngsa ditemui dalam keadaan lengkap berpakaian dengan ter4pung di permukaan sungai yang berkedalaman 5.6 meter.

Kita serahkan myat mngsa kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut.

Dengan penemuan kedua-dua mngsa, dengan itu operasi SAR ditamatkan pada 10.49 malam,katanya ketika dihubungi, malam tadi.

Sementara itu, Ketua Balai PoIis Daerah Bachok Deputi Superintendan Mohamad Ismail Jamaluddin mengesahkan penemuan bapa kepada tiga anak itu.

Katanya, myat mngsa dihantar ke H0spital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu untuk bed4h sias4t.

Terdahulu, dua beranak dikhuatiri Iemas selepas gagaI ditemui ketika mencuba jet ski yang baharu dalam tr4gedi di hari raya kedua dalam kejadian di sungai Kampung Pengkalan Baru, di sini, 4.30 petang kelmarin.

Kakak ipar mngsa, Nor Hayati Yahya, 41 berkata, arwh dan anak bongsu mngsa tidak menunjukkan sebarang perubahan ketika sambutan Aidilfitri, Khamis lalu.

Malah, katanya, peribadi Zamizi yang dipanggil Miji amat disenangi mertua dan saudara-mara kerana sikapnya yang suka membantu orang selain tidak lokek bersama rakan melakukan aktiviti pantai dan laut.

Kali terakhir berjumpa mngsa adalah petang sebelum mangsa bersama ahli keluarga lain mahu turun ke sungai untuk mencuba jet ski yang baru dibeli, katanya.Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "Tr4gedi Pada Raya Ke 2, Si Bongsu & Ayah MninggaI Bersama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*