AjaI Wrga Emas Dijemput lIahi Dijalanan Ketika Pulang Dari Bertugas

Batu Pahat: Perjalanan seorang wrga emas dan juga pengawal keseIamatan ber4khir dengan tr4gedi apabila dia mninggaI dunia setelah terIibat kemaIangan.

Seb4k dan piIu apa yang berlaku bila motosikal hngus terb4kar dan dia terbjur dijalan ak1bat tercmpak impak rmpuhan Iori terbabit.

Akhbar melaporkan seorang wrga emas m4ut selepas motosikal ditunggangnya terIibat kemaIangan akibat dirempvh lori ketika berada di Kilometer 78.1 (U) Lebuh Raya Utara Selatan, Ayer Hitam- Yong Peng, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5 petang itu, mngsa, Ahmad Yusof Kartow, 61, mengalami keceder4an dan disahkan m4ut di lokasi kejad1an.

Ketua PoIis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, kemaIangan berlaku apabila mngsa yang menunggang motosikal jenis Demak dirmpuh dari belakang oleh sebuah Iori jenis Nissan yang dipandu lelaki berusia 55 tahun.

Kedua-dua kenderaan itu sedang dalam perjalanan dari arah Johor Bharu menghala ke Kuala Lumpur.

Ketika di tempat kjadian, sebuah lori meIanggar motosikal mngsa dari belakang sekaligus menyebabkan mngsa ced3ra dan m4ut di tempat kejadian, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Myat mngsa dihantar H0spital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat untuk bed4h sias4t dan usaha mengesan war1s si MATl masih dijalankan.

Beliau berkata, sesiapa yang mengenali mngsa diminta menghubungi pegawai peny1asat, Inspektor Salmiah Mohamed di talian 07 4327704.

Semoga keluarga arwh tbah, didalam usia dia masih lagi gagah berkerja sbak melihat jsad terbjur ditepi jalan. Semoga r0hnya dicucuri rahmat. Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "AjaI Wrga Emas Dijemput lIahi Dijalanan Ketika Pulang Dari Bertugas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*