[VlDEO] MENANGlS Temui Kebenaran, Wanita Pilih lsIam Selepas Kaji Pelbagai KlTAB

“AIIah itu wujud dan al-Quran itu benar. Apa yang berlaku di dunia pada ketika ini adalah dinyatakan di dalam al-Quran…”

Itu pengakuan seorang wanita wrga Thailand, Pheemthana Shinawat apabila terbuka hati untuk memeIuk agama IsIam selepas mempelajari dan mengkaji kitab suci seperti al-Quran, Bible dan Anguttara Nikaya.

Berk0ngsi kisah di laman Faceb0ok, wanita yang dipercayai menetap di Malaysia itu telah membuat perbandingan isi kandungan antara kitab ag4ma tersebut sebelum menemui kebenaran yang dicari selama ini.

Setelah banding dan gabung beberapa buku ag4ma

Menurut Pheemthana, dia memilih ag4ma Islam bukan kerana sebab-sebab tertentu sebaliknya atas dasar kepercayaan dan ketaqwaan pada Allah SWT selain masih mencari jalan untuk menjadi Muslim sejati.

“Saya masih mencari cara sebenar untuk menjadi Muslim dengan mempelajari agama Islam yang memberi ketenangan sebenar kepada jiwa saya,”

“Agama tidak bergantung pada nama tetapi siapa diri kamu,” tulisnya pada Selasa.
Selain itu, dia turut berkongsi video apa yang difahami mengenai ajaran dan tuntutan dalam ag4ma Islam dan berjanji akan kekal istiqamah di jalan Allah sehingga hujung ny4wa.

Tak mahu jadi lsIam hanya pada nama…

Tiada pksaan, saya pilih dengan rela hati

Posting tersebut mendapat perk0ngsian sebanyak 5,600 kali dan 3,800 tanda suka serta ratusan k0men netizen yang mengucapkan syukur kerana wanita berkenaan telah memperoleh Hidayah Allah.

VlDEO:

Sumber: Faceb0ok Pheemthana Shinawat, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] MENANGlS Temui Kebenaran, Wanita Pilih lsIam Selepas Kaji Pelbagai KlTAB"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*