Ckgu Pngsan Ketika PDPR, MninggaI Dunia Ketika Terima Rwatan

Melaka: Saya telah menghubungi GB SK (P) METHODIST 2, En Gan Seng Thiam utk menyampaikan salam tkziah kpd warga sekolah tersebut atas pemergian mngejut cikgu Nurul Naim bt Hj Omar.

Menurut tuan GB, cikgu Nurul telah mula menunjukkan gejaIa batuk, seIsema dan Iemah badan sejak minggu lepas sebelum Hari Raya, menyangkakan gejaIa tersebut adalah seIsema biasa, beliau tidak berjumpa d0ktor.

Pada hari Selasa 18.5.21, cikgu Nurul tiba-tiba pngsan dan telah dibawa ke H0spital Besar Melaka, beliau disedarkan dan keadaan beliau nampaknya bertambah baik.

Tetapi pada tengah malam Rabu 19.5.21, pihak waris menghubungi pihak sekolah utk menyatakan beliau telah mninggaI dunia.

Cikgu Nurul Naim masih muda dan belum berkahwin, sehubungan dgn itu saya menasihatkan semua guru dan AKP sekolah utk mendapatkan rwatan dan kepastian perubatan dgn segera jika mempunyai gejaIa seIsema biasa atau fIu.

Sama-sama kita menjaga diri dan keluarga kita serta sekolah dan masyarakat sekeliling. Varian baru C0VlD-19 kali ini cukup merbhaya dan tiada orang terkecuali.

Sebelum itu berita duka ini turut dikongsi bersama warga SK (P) METHODIST 2 Cikgu Nurul Naim Bt Omar telah kembali ke rahmatullah pada 20 Mei 2021 jam 1240 pagi ini.

Semoga Allahyrhamah diampunkan dalam kaIangan hamba Allah Yang beriman dan beramal soleh. Semoga segala pahala, amalan dan ilmu yang disampaikannya menjadi asbab agar segala urusannya dipermudahkan.

Allahyrhamah Cikgu Nurul Naim Haji Omar, mninggaU dunia disebabkan C0VlD-19, pada malam raya telah tidak sihat, tetapi tiada gejaIa lain cuma hanya dmam sahaja.

Mohon sahabat-sahabat semua berhati-hati dan patuhi SOP. Sekiranya bergejaIa, ambil tindakan wajar.

Semoga keluarga arwh tabah, yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al fatihah.

Kredit: Izzue Lau.

Be the first to comment on "Ckgu Pngsan Ketika PDPR, MninggaI Dunia Ketika Terima Rwatan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*