AjaI Pengantin Baru, Tak Smpat Bersanding Pada 30 Mei Nanti

Sungai Petani: Mereka mampu merancang yang maha esa yang menentukan segalanya, mereka berdua dipuncak bahagia selepas diijabkabulkan 3 bulan lalu.

Disebabkan keadaan pndemik yang masih belum berakhir hanya majlis akad nikah sahaja berlangsung 3 bulan lalu, mereka berdua bercadang untuk mengadakan majlis persandingan yang telah ditetapkan tarikh pada 30 mei ini.

Namun apa pasangan Mohd Solihin Salim dan isterinya Syafinaz Mohd Sokri rancang tidak kesampaian apabila mereka berdua telah terIibat dalam kemaIangan pada ramadhan lalu iaitu 08 Mei bila motosikal yang mereka berdua tunggang terIibat kemaIangan dengan sebuah kereta.

Syafinaz disahkan mninggaI dunia pada hari kejadian manakala Mohd Solihin ced3ra prah dan dirwat di Unit Rwatan Rapi (lCU). Sebak luahaan kedua dua keluarga ini dengan apa yang menimpa pasangan pengantin ini.

Jnazah Arwh Syafinaz selamat dismadikan di kampung halamannya di Sungai Petani, manakala Solihin terpaksa menjalani berberapa pembdahan impak kemaIangan yang menimpa dirinya.

Berat dugaan yang terpasa dirinya tanggung, sudah lah kehiIangan isteri tersayang dia juga terpaksa menjalani rwatan di lCU impak dari kemaIangan tersebut.

Hampir 2 minggu menjalni rwatan selepas kemat1an isteri tersayang, Solinih menyusul menemani arwh isterinya. Dia menghmbuskan nfas terakhir pada 21 mei lalu pada pukul 12 tengahari di lCU.

Innalilahiwainalillahir0jiun, adik mas menghmbuskan nfas terakhir jam 12 lebih di lCU, dapat tatap wajah buat kali trakhir senyum jaa sama macam arwh ayah & isteri dia, kami sekeluarga redha adik pi dengan tenang.

Isteri adik tunggu adik tu, semoga r0h mereka ditempatkan bersama org² beriman. MeninggaI di bulan yg indah & hari yg mulia, Semoga dipermudahkan segala urusan kami sekeluarga aamiiin.

Saya kakak arwh nak m0hon maaf bgi pihak adik Sekiranya arwh pernah menyaki1kan hati sesiapa ka, & kalau arwah ada berhutang atau sesiapa yg berhutang dengan dia boleh jumpa kami sekeluarga Arwah isteri 8/11/2000-8/5/2021, Adik 30/6/2000-21/5/21 – Mastura Mas (Kakak Arwh Solihin).

Apa yang berlaku sungguh memiIukan, segala persiapan untuk majlis persandingan pada 30 Mei 21 nanti sudah sedia termasuk kad jemputan namun yang Maha Esa telah menjemput mereka berdua.

Semoga kedua dua keluarga ini tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan pasangan suami isteri ini, hanya 3bulan bersama didunia mereka akan bersama selamanya disyurga. Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "AjaI Pengantin Baru, Tak Smpat Bersanding Pada 30 Mei Nanti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*