[VlDEO] Kertas Siasatn Dibuka, Mungkin Tndakan Undng2 Akan Diambil

Bukit Mertajam: Saya hanya mahu brk0ngsi kisah pemerg1an mama saya agar dapat menjadi iktibar dan pedoman buat rakan-rakan di laman sosial saya.

Tak sangka pula ‘p0sting’ (hantaran yang dimuat naik ke dalam laman Faceb0ok) itu menjadi tuIar.”

Itu penjelasan pemilik akaun Faceb0ok, Azliya Alia yang juga anak kepada seorang pemilik kucing yang mninggaI dunia akibat ser4ngan jntung sehari selepas kucing yang dibelanya diambil oleh penguat kuasa Majlis Bandaraya Seberang Perai (MBSP) pada 19 Mei lalu.

Terdahulu, dalam hantaran Faceb0ok miliknya, dia memaklumkan telah dipanggil untuk memberi keterangan di ibu pejabat poIis daerah (IPD) Seberang Perai Tengah semalam selepas MBSP membuat laporan poIis susulan hantaran yang tuIar itu.

Menurut wanita berkenaan, sesi tersebut bagaimanapun berlangsung dengan baik dan pihaknya juga telah bersemuka dengan pegawai MBSP berkenaan untuk mendapatkan penjelasan.

Pihak kami telah memohon m4af atas kekhiIafan menulis secara langsung nama agensi MBSP dalam ‘p0sting’ terbabit.

Pada masa sama, pegawai berkenaan juga telah mem0hon maaf dan perbincangan tersebut selesai dengan baik, katanya.

Bagaimanapun katanya, mereka tetap membuat laporan poIis terhadap hantaran berkenaan dan pihaknya akur terhadap prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan agensi berkenaan.

Kertas si4satan telah dibuka dan mungkin tindak4n undang2 akan dikenakan terhadap saya.

Sehingga masa ini juga, pihak saya tidak ada membuat apa-apa laporan poIis kerana mahu lsu ini diselesaikan dengan baik bersama MBSP, ujarnya.

Tambah wanita itu, dia juga berhasrat bertemu Datuk Bandar MBSP, Datuk Rozali Mohamud serta pengarah-pengarah jabatan yang berkaitan bagi mengelakkan salah faham sekali gus meleraikan Isu itu dengan baik.

VlDEO:

Sumber: Utusan Online.

Be the first to comment on "[VlDEO] Kertas Siasatn Dibuka, Mungkin Tndakan Undng2 Akan Diambil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*