Rehatlah ayah, AjaI Ketika Bantu Tukar Tayar Kereta Pancit

Kuala Lumpur: KemaIangan di Lebuhraya Bertingkat Ampang Kuala Lumpur (AKLEH) menghala Ampang petang semalam meng0rbankan seorang peronda lebuh raya manakala lima yang lain ceder4 dan seorang seIamat.

Mngsa yang m4ut ialah Azman Junin, 55, manakala rakan sekerjanya, Mohd Rahmad Che Bulat atau Che Mud, 41, ceder4 ringan di kaki dan tangan.

Turut ceder4 ialah empat lagi pemandu kenderaan lain termasuk seorang wanita berusia antara 28 hingga 52 tahun.

Lebih kurang jam 4.40 pm tadi, seorang peronda Lebuhraya Akleh mninggaI dunia. Kisah sdih ini turut dik0ngsi oleh Hezeri Samsuri melalui laman faceb0ok.

Allahyrham Azman Junin turun membantu seorang pengguna lebuhraya yang mengalami ker0sakan kenderaan,
sedang arwh membantu, beliau diIanggar oleh sebuah kereta yang hiIang kawalan kerana jalanraya yang basah.

Dia mninggaI dunia ketika membantu orang yang sedang susah, Walaupun kon diletakkan dan lampu kecemasan dipasang, r1siko tetap masih ada.

Sebab tu saya pelik macam mana orang boleh berkerumun tepi highway untuk tengok ayah tukar tayar pancit, Sebab tu saya respek mat motor yang berduyun berhenti bawah jambatan sebab tkut air hujan, tapi kereta lori lalu lalang tak takut.

Jalanraya adalah satu tempat di mana anda tak sepatutnya berfikiran positif. Always think of the worst that could happen.

Tkziah kepada keluarga arwh, Semoga beliau diberikan rahmat dan diletakkan di kalangan mereka yang beriman – Hezeri Samsuri.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, poIis menerima laporan kemaIangan yang membabitkan kenderaan peronda, kenderaan utiliti sukan (SUV) Hyundai Tucson, Proton Saga, Perodua Myvi dan Bezza pada 5.15 petang.

Menurutnya, sias4tan awal mendapati dua peronda AKLEH itu sedang dalam tugas kawalan lalu lintas selepas sebuah kenderaan terbabit kemaIangan.

Pada masa sama, tiga orang awam berhenti di kiri jalan bagi membntu kemaIangan itu.

Kemudian datang sebuah SUV dipandu seorang wanita yang berada di lorong kanan secara tiba-tiba hiIang kawalan dan mermpuh empat kenderaan yang berada di kiri jalan.

Akibat rmpuhan itu, lima mngsa termasuk pemandu SUV ceder4 dan dibawa ke h0spital untuk rwatan manakala seorang mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi,katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, myat dihantar ke H0spital Kuala Lumpur (HKL) untuk bed4h s1asat, Katanya, ke$ dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Sbak Iuahan anaknya Syikin melalui laman sosiaInya ” Assalamualaikum wbt, saya Noor Asyikin binti Azman mewakili arwh bapa saya yang telah kembali ke rhmatullah semalam iaitu pada 27 Mei 2021 asbab kemaIangan ingin memohon ampun dan maaf bagi pihak arwh ayah.

Sekiranya terkasar bahasa, terlepas kata atau membuatkan ketidak senangan hati sesiapa, Mohon sdekahkan AlFatihah , mohon doakan kami sekeluarga kuat menerima hakikat.

Sekiranya arwh ayah mempunyai hutang kepada sesiapa yang dikenali mohon segera pm saya untuk selanjutnya, InshaAllah semoga Allah merahmati pemerg1an ayah tercinta.

Maafkan lah ayah saya, sesungguhnya daripada Allah kita datang, kepada Allah jua kita pergi , Innalillahiwainnailaihi rojiun. ALFATIHAH BUAT AYAHANDA TERCINTA AZMAN BIN JUNIN (31 MEI 1966-27 MEI 2021).

Moga r0h arwh ayah Syikin tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa. Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "Rehatlah ayah, AjaI Ketika Bantu Tukar Tayar Kereta Pancit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*