Tr4uma & HiIang Pendapatan, Keluarga Mngsa lnsiden LRT Tuntut Pmpasan RM1.8j

Ahli keluarga salah seorang mngsa kemaIangan melibatkan dua tren Transit Aliran Ringan (LRT) dalam ins1den minggu lalu memfailkan n0tis tntutan kepada Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) sebanyak RM1.8 juta ringgit.

Menurut laporan Malay Mail, berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh keluarga, mngsa Wong Chee Foong mengalami keceder4an serius di kepaIa, muka dan tuIang belakang dalam ins1den tersebut.

Sudah seminggu berlalu, namun mngsa yang berusia 52 tahun masih dir4wat di Unit Rwatan Rapi H0spital Kuala Lumpur (HKL) dan didakwa belum sdarkan diri walaupun telah melalui beberapa pembdahan.

Peguam Jazzmine Khoo berkata, tntutan berkenaan meliputi perbelanjaan perub4tan, keceder4an fizikaI, mentaI dan em0si serta tr4uma selain kehiIangan pendapatan ak1bat kecua1an pihak Prasarana.

Difahamkan, mngsa bekerja sebagai tukang masak di sebuah hotel lima bintang dan mempunyai empat orang anak berusia antara 15 hingga tiga tahun untuk ditanggung.

Selain itu, ahli keluarga Wong juga kcewa dengan mendkwa pihak Prasarana masih belum menghubungi mereka bagi urusan sumbangan RM1,000 seperti dijanjikan sebelum ini.

Pada 24 Mei lalu, sebuah tren yang idak membawa penumpang telah bertmbung dengan sebuah lagi tren yang membawa 213 orang penumpang di dalam terowong antara stesen LRT Kampung Baru dan KLCC.

Sumber: Malay Mail (Ashman Adam), OMM

Be the first to comment on "Tr4uma & HiIang Pendapatan, Keluarga Mngsa lnsiden LRT Tuntut Pmpasan RM1.8j"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*