[VlDEO] Kereta TenggeIam DaIam Tasik, Ayah S4yu Anak Tak Dapat DiseIamatkan

MaIang tidak berbau. Itulah ungkapan paling sesuai menggambarkan detik cmas yang berlaku kepada keluarga ini apabila kereta yang dinaiki telah terjvnam ke dalam sebuah tasik gara-gara jambatan yang dilalui mereka terptus. Paling mervntun hati apabila mengetahui salah seorang mngsa yang berada di dalam kenderaan tersebut disahkan mninggaI dunia.

Angin kncang, jambatan ptus

Memetik laporan CNN Indonesia, ins1den ng3ri tersebut berlaku pada 31 Mei 2021 yang lalu di Dermaga Ambarita, Indonesia.

Ketika kejad1an, kereta yang dipercayai dinaiki empat orang ahli keluarga ini sedang menyeberang jambatan namun secara tiba-tiba jambatan penghubung di pelabuhan terbabit telah rntuh sehingga menyebabkan kereta jenis Toyota Avanza itu tenggeIam di dalam sebuah tasik pada kedalaman 10 meter.

Menurut sumber, ketika kapal berlabuh, kereta pertama hingga keenam yang berada di atas jambatan tersebut selamat menyeberang tetapi ketika kereta ketujuh melalui kawasan itu, angin tiba-tiba bertiup kncang sehingga menyebabkan jambatan terbabit terptus.

Seorang mngsa mninggaI dunia

Berdasarkan video yang dik0ngsikan di TikT0k, kelihatan sekumpulan lelaki termasuk pihak berkuasa berada di dalam tasik Danau Toba itu untuk menghulurkan bntuan kepada keempat-empat mngsa.

Bukan itu sahaja, mereka turut memberi life jacket kepada kesemua mngsa sebagai langkah keseIamatan kerana bimbang kereta tersebut akan tenggeIam sepenuhnya.

Berikutan daripada ins1den itu, tiga orang mngsa iaitu Neiny Safrina (33 tahun) Farida dan Zulkarnain Tanjung masing-masing berusia 72 tahun berjaya diseIamatkan manakala Desy Marizdayani berusia 32 tahun yang berada di bahagian penumpang belakang disahkan mninggaI dunia. Difahamkan, pihak berkuasa sedang menjalankan sias4tan lanjut berhubung kejadian ini.

Detik c3mas kereta tenggeIam

Sumber: AhmadDavid616, CNN Indonesia, OhBulan

Be the first to comment on "[VlDEO] Kereta TenggeIam DaIam Tasik, Ayah S4yu Anak Tak Dapat DiseIamatkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*