Jngan Tabur Ftnah, Wanita Lapor PoIis Dkwaan Suami MninggaI Dunia Disebabkan Vksin

Baru-baru ini, viraI berita paIsu mengenai seorang pekerja Kemnterian Ksihatan Malaysia (KKM) mninggaI dunia disebabkan sunt1kan vksin yang diambil olehnya.

Susulan daripada itu, isteri kepada arwh telah tampil membuat Iaporan poIis berhubung berita paIsu tersebut dan sekaligus menyangkal dkwaan segelintir pihak berhubung ke$ kemat1an suaminya.

Hidap masaIah hati dan buah pnggang

Menurut isteri kepada arwh Muhd Hazim iaitu Fatin Fateha, dia terkjut apabila ke$ kem4tian suaminya itu dikait dengan sntikan vksin dos kedua. Jelas Fatin, arwh menghidap masaIah hati dan kedua-dua buah pnggang arwh telah r0sak. Oleh itu, dia menegaskan bahawa kemat1an arwh tidak mempunyai kaitan dengan sntikan vksin.

Seluruh ahli keluarga terkesan dan bersed1h kerana sebab kemat1an suami telah diftnah oleh orang-orang yang tdak dikenali.

Tambah Fatin, Iaporan poIis dibuat bagi mengelakkan ftnah terhadap arwh di samping menghiIangkan rasa tkut dalam kalangan masyarakat terhadap pengambilan vksin seperti yang disarankan oleh pihak kerajaan.

Beratnya ujian buat isteri arwh

Terdahulu, beberapa individu dikesan membuat kenyataan paIsu dan berbaur ftnah terhadap kemat1an arwh Muhd Hazim. Menurut individu tersebut, pihak KKM sengaja ingin merahs1akan punca sebenar ke$ kemat1an arwh.

Di samping itu, isteri arwh turut bertanya semula kepada beberapa individu berkenaan tentang sumber berita yang diterima oleh mereka mengenai arwh suaminya. Namun begitu, tiada sebarang penjelasan yang diterima sebaik sahaja soalan itu diajukan di ruangan k0men.

Sumber: Aindzaya, ob

Be the first to comment on "Jngan Tabur Ftnah, Wanita Lapor PoIis Dkwaan Suami MninggaI Dunia Disebabkan Vksin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*