Aishah Pergi Beberapa Hari Sebelum Ulang Tahun Perkahwinan Kami

Jempol: “Biarlah segala kenangan manis bersama arwh isteri selama hampir setahun ini menjadi kenangan peribadi terindah buat saya. Hanya saya, arwh dan Allah yang mengetahuinya.”

Itu kata Leftenan Muhammad Iqmall Muhamad Sukri, suami kepada jururwat di H0spital Labuan, Siti Aishah Mohd Zamri 26, yang mninggaI dunia ak1bat jngkitan C0VlD-19 pada jam 10.40 pagi kelmarin.

Arwh masukkan ke h0spital pada 26 Mei lalu apabila disahkan pos1tif selepas menjadi kontak rapat seorang pes4kit yang menerima rwatan di w4d h0spital berkenaan.

Muhammad Iqmall yang bertugas sebagai Pegawai Kawalan Trafik Udara di Pangkalan Udara Labuan berkata, dia dan arwh isteri bernikah pada 5 Jun tahun lalu, namun disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mereka tidak mengadakan sebarang majlis kecuali peIamin ringkas untuk merakam gambar kenangan.

“Arwh ada merancang untuk mengadakan majlis kenduri, namun tidak menjadi kenyataan kerana PKP yang berlanjutan, selain kekangan tugasnya sebagai jururwat.

“Namun tidak sangka arwh pergi beberapa hari sebelum ulang tahun pernikahan pertama kami.

“Lebih memiIukan dia pergi bersama anak sulung kami yang dinamakan Muhammad Adam Muslim,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Muhammad Iqmall berkata, kali terakhir mereka berbual pada tengah malam Isnin sebelum arwh ‘ditidurkan’ ketika mendapat rwatan di unit rwatan rapi (lCU).

Menurutnya, d0ktor turut membuat pembdahan kcemasan untuk mengeluarkan BAYl mereka, namun Muhammad Adam Muslim tdak dapat diseIamatkan.

“Saya reda dengan pemerg1an arwh isteri. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada petugas di H0spital Labuan dan Tntera Udara Diraja Malaysia (TUDM) kerana menjaga arwh isteri ketika sedang dir4wat,” katanya sambil menambah isterinya belum mengambil vksin kerana sedang mengndung.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Aishah Pergi Beberapa Hari Sebelum Ulang Tahun Perkahwinan Kami"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*