[VlDEO] Ucapan Terima Kasih Abang AmbuIans Kepada Pemandu Hilux Buat Ramai Tersentuh

Sejak kewujudan aplikasi TikT0k, ramai orang berk0ngsi video-video yang terakam semasa melakukan tugasan sebagai satu kenangan atau pengajaran kepada orang ramai.

Jika sebelum ini ramai pemandu ambuIans terpaksa berhadapan dengan pemandu lain yang tdak beretika dengan menghimpit rapat dari belakang atau menghalang laluan di hadapan, lain pula pengalaman seorang abang ambuIans pada kali ini.

Baru-baru ini ada seorang pemandu ambuIans telah berk0ngsi rakaman video sebuah pacuan empat roda Toyota Hilux telah membantu ambuIans ‘membuka jalan’ bagi memudahkan ambuIans ini menuju ke lokasi dengan lebih lancar dan cepat.

Perk0ngsian video tersebut telah mendapat lebih 150,000 tontonan dan 500 komen daripada orang ramai. Mereka menyatakan sangat berbangga dengan tindakan pemandu Hilux tersebut.

Pada masa sama juga, orang ramai berasa terh4ru apabila pemandu ambulans mengucapkan terima kasih kepada pemandu Hilux kerana memudahkan perjalanannya.

Ada juga diantara mereka yang baru tahu bahawa selain mempunyai siren pada sebuah van ambuIans, ia turut dilengkapi dengan pembesar suara untuk membuat pengumuman.

Terima kasih diucapkan kepada pemandu Hilux tersebut kerana membantu melancarkan perjalanan abang ambuIans ini supaya dapat sampai ke destinasi dengan lebih cepat.

Semoga perk0ngsian video oleh abang ambuIans ini dapat beri kesedaran kepada orang ramai betapa pentingnya sifat bertimbang rasa untuk memberikan laluan semasa mereka di dalam situasi kecmasan.

Kredit: Vocket

Be the first to comment on "[VlDEO] Ucapan Terima Kasih Abang AmbuIans Kepada Pemandu Hilux Buat Ramai Tersentuh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*