[VlDEO] Tndakan Akan Diambil Jika Ianggar SOP, Tdak Kira Siapa Termasuk Ank Saya – Ismail Sabri

Sejak semalam, tuIar di media sosiaI berkenaan satu program yang menghimpunkan 50 orang juri dalam satu-satu masa.

Antara yang terIibat adalah ank kepada Menteri Kanan Keselamatan (MKN) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob iaitu Gadaffi Ismail Sabri atau mesra disapa Dafi.

Penyanyi tersebut teruk dikec4m net1zen di media sosiaI sehingga ada yang menvduh yang dia ‘kebal’ dari dikenakan tndakan berikutan ank mnteri.

anak pun tak terIepas

Menjawab soalan tersebut, Datuk Seri Ismail Sabri menerusi sumber Malaysiakini memaklumkan tdak ada sebarang double standard kerana tiada yang akan terIepas dari tndakan undang2 jika meIanggar Prosedur Operasi Standard (SOP).

“Majlis KeseIamatan Negara (MKN) sedang menjalankan siasatan, tiada siapa yang boleh terIepas daripada undang2.”

“Tndakan akan diambil jika ada yang me1anggar SOP, tidak kira siapa mereka, termasuk jika itu ank saya,” katanya.

Beliau berkata demikian susulan Dafi yang juga merupakan antara saIah seorang daripada 50 juri dalam All Together Now Malaysia didkwa tdak mematuhi SOP yang ditetapkan kerajaan bagi membendung penyebaran C0VlD-19.

Walau bagaimanapun, menurut Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd. Fadzil Ali, tiada sebarang kerta sias4tan dibuka kerana program tersebut telah lama dirakam iaitu ketika Perintah Kawalan Pergerakkan Pemulihan (PKPP) sekitar Mac dan April tempoh hari.

VlDEO:

Sumber: Malaysiakini, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Tndakan Akan Diambil Jika Ianggar SOP, Tdak Kira Siapa Termasuk Ank Saya – Ismail Sabri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*