[VlDEO] Wanita Terkjut B4yi Tertukar Di H0spital Sejurus Dibawa Pulang Ke Rumah

SHAH ALAM – Seorang wanita terkjut apabila mendapati b4yi yang dilahirkannya tertukar selepas dibawa pulang ke rumah dari sebuah h0spital swasta di sini.

Wanita berkenaan yang dikenali sebagai Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall memberitahu, dia telah melahirkan seorang b4yi lelaki pada Jumaat jam 2.36 pagi.

Menurutnya, perkara tersebut dikesan setelah dia pulang dari h0spital apabila suaminya membaca tag nama yang terdapat pada b4yi tersebut.

“Bila saya balik, suami saya cabut tag pada kaki b4yi dan suami hampir buang tag. Nasib baik baca nama tag kaki, tapi bila tengok nama ibu di tag kaki, nama ibu lain iaitu Dianah.

“Ini bukan drama, ini realiti. Sebelum ini hanya tengok drama ank tertukar, tapi kini jadi betul-betul kepada diri saya,” katanya pada Sabtu.

Dia melaporkan mengenai kejad1an itu menerusi siaran langsung secara Iive di akaun Faceb0ok Jamumall.com.

Ketika siaran langsung itu, pasangan suami isteri berkenaan dalam perjalanan untuk menghantar b4yi tersebut ke h0spital.

Siti Jamumall berkata, dia mula berasa tdak sedap hati apabila b4yi tersebut lebih ringan dari jangkaan setelah bangun daripada tidur pada pagi Sabtu.

Menurutnya, b4yi yang tertukar tersebut seberat 2.31 kilogram ketika diIahirkan di h0spital tersebut.

“Saya tanya kepada suami, betul ke ini ank kita ? Ujarnya.

Mengulas lanjut, dia berkata, b4yinya pada ketika ini masih berada di h0spital berkenaan kerana Dianah masih belum mendapat pelepasan daripada pihak h0spital.

“Alhamdulillah b4yi saya masih ada. Kalau nak ikutkan Dianah dah keluar,” katanya.

Sehingga berita ini dilaporkan masih belum terdapat sebarang maklumat yang lebih terperinci berhubung kejad1an tersebut.

Siaran langsung yang dilakukan oleh Siti Suriani itu mendapat sebanyak 95,000 tontonan dan 50,000 k0men.

VlDEO:

Sumber: SH

Be the first to comment on "[VlDEO] Wanita Terkjut B4yi Tertukar Di H0spital Sejurus Dibawa Pulang Ke Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*