[VlDEO] KeIuarga Mngsa Keb4karan CARl ‘Hero’ Yang Bantu Arwh Ayah

KUALA TERENGGANU: Anak ke­pada mngsa keb4karan yang m4ut di Kampung Losong Haji Su di sini mencari individu yang sanggup mengg4dai nywa membantu membawa keluar Allahyrham bapa mereka, Jusoh Muda, 83, agar tdak terprangkap dalam ap1.

Haliza Jusoh, 52, berkata, tndakan berani dan pantas lelaki berkenaan yang merupakan antara individu terawal menghulurkan bntuan kepada bapa mereka amat dihargai pihak keluarga.

Katanya, kesemua ahli keluarga berharap dapat menjejaki lelaki itu bagi menyampaikan rasa terima kasih yang tidak terhingga atas jasa besar yang dilakukan.

“Saya tidak berada di lokasi kejad1an dan daripada video tuUar kami nampak ada tiga individu awal yang bertungkus-lumus cuba menyeIamatkan arwh ayah dengan seorang daripadanya nampak berusaha menarik ayah keluar.

“Kami sekeluarga cukup berterima kasih kepada insan mulia itu kerana sanggup me­redah ap1 dan mengg4dai nywanya demi menyeIamatkan arwh ayah,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Jusoh yang meIecur pada badan dan kaki, bagaimanapun menghmbuskan nfas ter­4khir di Unit Rwatan Rapi (lCU), H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) pada pukul 6.31 pagi, semalam.

Jn4zah Jusoh selamat dikbumikan pada pukul 11.30 pagi di Tanah Perkburan M4kam Lama, Cabang Tiga berhampiran pus4ra arwh isterinya, Fatimah Mohd, 79, yang mr4ut dalam kebkaran itu.

Dalam kejad1an kira-kira pukul 10.30 pagi Isnin lalu, Fatimah tdak sempat menyeIamatkan diri kerana pergerakannya yang terbatas dan di­temukan tert1arap di bawah rn­tuhan rumahnya selepas ke­b4karan dapat dipadamkan. – UTUSAN

Be the first to comment on "[VlDEO] KeIuarga Mngsa Keb4karan CARl ‘Hero’ Yang Bantu Arwh Ayah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*