[VlDEO] Tuan Rumah Bersama Jurugambar Di K0mpaun Ketika Majlis Perkahwinan Berlangsung

SEBERANG PERAI – Penganjur dan jurugambar sebuah majlis perkahwinan di sebuah rumah di Butterworth di sini masing-masing dik0mpaun RM2,000 selepas didapati meI4nggar prosedur operasi standar (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam.

Ketua P0Iis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, pada pemeriksaan kira-kira pukul 1 tengah hari itu, pihaknya mendapati seramai 20 orang berkumpul di dalam rumah berkenaan.

Menurutnya, majlis tersebut membabitkan 19 ahli keluarga dan seorang jurugambar berusia 16 hingga 50 tahun bagi meraikan perkahwinan anak lelaki penganjur.

“Oleh kerana penganjuran sebarang majlis tdak dibenarkan ketika ini, penganjur dan jurugambar masing-masing dik0mpaun RM2,000.

“Kita terkiIan kerana masih ada individu yang gagaI mematuhi SOP dan sikap mementingkan diri sendiri tanpa menghiraukan situasi semasa,” katanya kepada pemberita hari ini.

Dalam perkembangan berbeza, Noorzainy berkata, pihaknya mengeluarkan 41 k0mpaun semalam dengan kesalahan merentas negeri dan daerah paling tinggi membabitkan sembilan individu. – K! ONLINE

VlDEO:

Sumber Video: Malaysia Gazette

Be the first to comment on "[VlDEO] Tuan Rumah Bersama Jurugambar Di K0mpaun Ketika Majlis Perkahwinan Berlangsung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*