[VlDEO] Ber4ng Rakan Tumpang Niaga, PnjuaI Keropok Lekor Trbalikkan Laksa Niaga Rakan

Kajang : Tndakan seorang wanita mer0sakkan barangan peniaga yang membuka gerai bersebelahan gerainya mencetuskan kem4rahan netizen.

Menerusi satu klip video yang dimuat naik di laman Faceb0ok Malaysian Cr1me Watch – MyWatch memaparkan tindakan biadap wanita itu menterbalikkan beberapa bekas yang mengandungi bahan-bahan untuk membuat laksa.

Dalam klip video berdurasi satu minit lima saat itu, kelihatan bahan-bahan membuat laksa milik seorang peniaga berterabur di bawah gerainya dipercayai telah diterbalikkan oleh wanita terbabit.

Difahamkan kejad1an tersebut berlaku di sebuah tapak perniagaan di Taman Koperasi LLN, Kajang.

Berdasarkan perk0ngsian MyWatch, kejadian tersebut dipercayai berlaku apabila wanita yang juga penjaja keropok lekor tdak berpuas hati dengan kehadiran peniaga lain di sebelah gerainya.

Penjaja keropok lekor tak berpuas hati dengan kehadiran penjaja di sebelahnya yang menjual laksa.

Habis laksa diterbalikkan olehnya, mengapa perlu “Bsuk Hati” sesama penjaja kecil?, soalnya di laman Faceb0ok semalam.

Susulan kejadian itu, rata-rata netizen meng3cam tndakan penjaja keropok lekor itu yang dilihat mementingkan diri ketika ramai yang sedang bergelut mencari rezeki sewaktu musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sdihnya tengok, sekarang semua orang terkesan dengan C0V1D19 ini, sama-sama la cari makan, Rezeki Allah yang bagi, kenapa perlu ada perasaan macam tu. Sabarlah peniaga laksa, semoga rezeki awak melimpah-limpah kira dimana awak berniaga, kata Farisha Nurralis.

Pada masa sama, netizen turut menyoal kenapa wanita itu perlu lri hati sedangkan peniaga sebelah hanya menjual laksa.

Bukan sebelah tu jual barang makanan sama pun, apehal pulak pergi terbalikkan barang niaga orang lain, hang jual keropok lekor, orang sebelah jual laksa, tulis Hazriel Yusof.

Difahamkan penjual keropok lekor itu telah meminta m4af dengan abang ipar kepada peniaga laksa berkenaan,
Namun, peniaga laksa telah membuat satu laporan poIis semalam.

VlDEO:

Kredit: Kosmo.

Be the first to comment on "[VlDEO] Ber4ng Rakan Tumpang Niaga, PnjuaI Keropok Lekor Trbalikkan Laksa Niaga Rakan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*