Pning KepaIa Selepas Buat ‘Test’, PeIajar IPTA Sempat Merngkak Ke Bilik Mnta ToIong Sebelum Temui AjaI

Semalam, seorang pelajar di sebuah universiti awam di Kedah telah disahkan mninggal dunia dipercayai ak1bat berlakunya pendrahan pada bahagian 0tak.

Malah, ada sumber mendkwa Allahyrhamah juga mengalami tekanan yang meIampau dan tidak cukup tdur disebabkan mengejar ‘deadline assignment’.

Hari ini, khabar dvka sekali lagi diterima apabila seorang pelajar univerisiti awam telah dijemput IIahi selepas dipercayai tdak sedarkan diri di rumah keluarganya sekitar jam 5 pagi.

Allahyrham yang dikenali dengan nama Mohd Adham Hazim merupakan seorang pelajar yang menuntut di sebuah universiti awam di Jengka, Pahang telah dikejarkan ke unit kecem4san di H0spital Sultanah Zahirah Kuala Terengganu sekitar jam 5 pagi. Menurut sumber, Allahyrham yang mengalami pendrahan pada bahagian 0tak kemudian dimasukkan ke w4d lCU.

Sementara itu, menurut seorang pengguna Twitter yang dipercayai merupakan rakan kelas Allahyarham iaitu Arisha mengakui terkjut dengan berita tersebut. Dkwa individu ini lagi, selepas mengambil ujian ‘programming’ pada hari Khamis lalu, Allahyrham ada mengadu bahawa dia mengalami pening kepaIa.

Memetik laporan Kosmo, ayah Allahyrham iaitu Mohd. Rizaini Ghazali memberitahu anak lelakinya itu sempat merngkak ke biliknya untuk meminta pertoIongan.

Jelasnya lagi, sejak kebelakangan ini, Mohd Adham dikatakan sering tidur lewat kerana mengulang kaji pelajaran untuk peperiksaan semester akhir yang bakal menjelang tidak lama lagi.

D0ktor memberitahu keadaan anak saya agak krit1kal kerana dua urat kepaIanya ptus sebelum disahkan mninggaI dunia pada malam tadi (semalam).

Difahamkan, jn4zah Allahyrham telah selamat dikbumi di Tanah Perkburan Islam Kampung Bukit Berangan, Tepoh.

Sumber: Al Faizal Faiz, Faizatul Najirah Jalil, Arisha, Kosmo, OhBulan

Be the first to comment on "Pning KepaIa Selepas Buat ‘Test’, PeIajar IPTA Sempat Merngkak Ke Bilik Mnta ToIong Sebelum Temui AjaI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*