Cikgu Noazha Dijemput lIahi Ketika Siapkan SoaIan Matematik Untuk PDPR

Alor Gajah: Penantian 20 pelajar tingkatan lima sebuah sekolah di sini, untuk menjawab soalan Matematik dalam talian tidak menjadi kenyataan selepas guru lelaki yang menyediakan soalan itu ditemukan mn1nggal dun1a di sebuah rumah di Taman Ilmu Lendu, hari ini.

Pelajar berkenaan dijadualkan menduduki peperiksaan penggal pada jam 10 pagi ini tetapi guru berkenaan tidak memuatnaik soalan, menyebabkan mereka menghubungi guru lain.

Sumber berkata, beberapa guru cuba menghubungi telefon bimbit Cikgu Noazha Baba,57, itu tetapi tidak dijawab, sebelum beberapa guru rapat dengannya ke kediamannya di sebuah kampung di Lendu, di sini.

Bagaimanapun, isterinya memaklumkan suaminya keluar rumah sejak petang semalam ke sebuah lagi rumah mereka di Taman Lendu Ilmu, berhampiran Universiti Teknologi Mara (UiTM) Alor Gajah.

Sumber itu berkata, berikutan itu, kumpulan guru terbabit yang mengesyaki sesuatu bergegas ke rumah berkenaan pada 12.30 tengah hari dan mendapati kereta guru itu berada di garaj dan pintu pagar berkunci.

Mereka memanjat pagar sebelum memanggil arwh tetapi tiada jawapan dan mereka mendapati pintu gelongsor tidak berkunci dari dalam manakala jeriji pintu berkunci.

Sebaik sahaja pintu gelongsor dibuka, mereka amat terkjut apabila melihat arwh kaku di atas sofa di ruang tamu sebelum menghubungi poIis dan b0mba, katanya.

Difahamkan, arwh sudah mengajar selama 15 tahun di sekolah berkenaan dan meninggaIkan seorang isteri serta seorang anak lelaki dan perempuan.

Difahamkan juga, isteri arwh memaklumkan, arwh suaminya sering menyelesaikan kerja berkaitan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) di rumah taman berkenaan.

Isteri arwh memaklumkan lazimnya arw4h suaminya pulang pada sebelah malam selepas menyelesaikan kerja tetapi malam tadi arwh tidak balik dan usaha menghubungi telefon bimbitnya tidak berhasil, kata sumber itu.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan B0mba dan PenyeIamat Melaka, Penolong Penguasa B0mba, Soon We Kiang berkata, Balai Bomba dan PenyeIamat Alor Gajah yang menerima panggilan pada jam 12.40 tengah hari dan enam anggota dihantar ke rumah berkenaan.

Anggota b0mba terpaksa memec4hkan kunci jeriji sebelum menemukan seorang lelaki yang sudah mn1nggal dun1a dalam keadaan duduk di atas sofa di ruang tamu,katanya.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, anggota poIis menunggu Pembantu Perubatan H0spital Alor Gajah yang lengkap dengan peralatan perlindungan diri (PPE) memeriksa myat mngsa sebelum membawanya ke h0spital berkenaan.

Kami masih menunggu laporan bed4h s1asat dan keputusan ujian calit jn4zah berkenaan yang dijangka diperoleh esok, katanya.

Setakat ini kes itu diklasifikasikan sebagai m4ti mengjut (SDR) dan beliau meminta orang ramai tdak membuat spekulasi punca kem4tian mngsa.Al fatihah.

Be the first to comment on "Cikgu Noazha Dijemput lIahi Ketika Siapkan SoaIan Matematik Untuk PDPR"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*