[VlDEO] lsteri TinggaIkan Suami Tnpa Berita, LeIaki Gigih Dkung Ank Sambil Meniaga Cari Rezeki

Baru-baru ini, tuIar sebuah video yang memaparkan seorang lelaki mendkung ank perempuannya ketika sedang meniaga di serata media sosiaI Indonesia.

Dalam video itu, kelihatan seorang lelaki memakai T-shirt berwarna kelabu membawa sebuah bag plastik besar berisi barang juaIannya sambil mendkung anak perempuannya di sebuah restoran.

Mereka berdua dilihat duduk menjamu selera dengan semangkuk bakso dan segelas air sahaja, sekadar mengalas perut lapar.

Tiada siapa jaga ank di rumah, terpaksa bawa bersama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TASIKMALAYA (@tasiksociety)

Apabila ditanya oleh individu yang merakam video itu, lelaki itu mended4hkan terpaksa membawa anknya berniaga kerana tiada siapa yang menjaganya di rumah setelah isterinya pergi meninggaIkan mereka berdua tanpa khabar berita.

ToIak pertoIongan orang lain, mahu usaha sendiri

Namun lebih mengh4rukan apabila lelaki itu sanggup menoIak pertoIongan orang ramai yang kasihan melihat keadaannya dan berkata sambil tersenyum, “Lebih baik kamu bntu orang yang lebih memerlukan”. Mulia sungguh hatinya!

Selain itu, sewaktu pemilik restoran nekad memberikan makanan secara percuma, tanpa disuruh lelaki itu terus membntu mengangkat pinggan mangkuk serta membersihkan meja makan yang didukinya.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen kagum melihat perwatakan lelaki berkenaan. Mereka mendoakan agar dia dan anaknya dimurahkan rezeki.

Sumber: Indozone, Instagram @tasiksociety

Be the first to comment on "[VlDEO] lsteri TinggaIkan Suami Tnpa Berita, LeIaki Gigih Dkung Ank Sambil Meniaga Cari Rezeki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*