“BeIi Rumah Lagi Bagus”, Zizan Razak Iuah Penyesalan BeIi Ferrari

PETALING JAYA – “Beli kereta mewah awal-awal dulu.”

Demikian kata peIakon dan pelawak Zizan Razak yang mended4hkan penyesaIan terbesar sepanjang kehidupannya iaitu membeli kereta mewah, Ferrari pada usia muda.

Ibarat kata pepatah, sesaI dahulu pendapatan, sesaI kemudian tdak berguna, pemilik nama lengkap Muhammad Razizan Abdul Razak itu memaklumkan, apa yang lebih penting sebenarnya adalah memiliki aset hartanah.

“Ada sesetengah orang datang kepada saya (minta pendapat) sama ada nak beli GT-R atau Mustang, saya jawab ‘no’.

“Nasihat saya tak payah beli namun pada masa sama, kalau ikut (kemampuan) dia, tak adil kalau dia tak beli sebab itu mungkin target atau impian. Mungkin bagus mungkin tidak. Bagi saya, tak bagus untuk masa depan seseorang.

“Beli rumah, that’s like the best thing ever (Itu benda paling bagus),” katanya.

Anak keIahiran Dungun, Terengganu itu berkongsi perihal rawak itu dalam satu siaran langsung (live) Instagram bersama Joe Flizzow, Fakkah Fuzz dan usahawan, Pak Din malam tadi.

Ujar Zizan, memiliki kediaman sendiri adalah satu pelaburan yang bijak berbanding tergesa-gesa membeli kereta mewah sewaktu berada di zaman puncak popuIariti.

“Rumah untuk hujung hari sementara kereta sekejap lagi GTR, selepas itu GTO dan mungkin GTB. Macam-macam jenis yang akan keluar (ketawa).

“Melabur kerana apabila kita tutup mata, duit tetap berjalan. Duit bekerja untuk kita,” katanya.

Terdahulu, sekitar tahun 2015, Zizan dilaporkan memiliki sebuah kereta mewah Ferrari model F430 berwarna kuning dianggarkan berharga RM1.5 juta selepas sahabatnya, kawannya, Tauke yang juga merupakan seorang pelawak berk0ngsi sekeping foto dalam Instagram.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "“BeIi Rumah Lagi Bagus”, Zizan Razak Iuah Penyesalan BeIi Ferrari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*