Bkas Pemain Kedah, Azmeer Yusof Bantu Bayar K0mpaun Lelaki ZlARAH Kbur

Bekas pemain pertahanan Kedah, Azmeer Yusof menawarkan diri bagi membntu seorang lelaki yang dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana melakukan aktiviti ziarah kbur sempena Aidiladha di Jempol, semalam.

Saya nak tolong bayarkan k0mpaun

Menerusi laman Faceb0ok, bekas pemain berusia 31 tahun itu memohon bntuan orang ramai sekiranya mempunyai maklumat mengenai lelaki tersebut sebelum berjaya ‘menjejakinya’ beberapa jam selepas itu.

Menurut Azmeer, dia sudah menghubungi lelaki berusia 21 tahun terbabit sekali gus memberitahu hasrat murninya itu dan akan diselesaikan dalam masa terdekat.

“Alhamdulillah saya dah contact dengan abang yang kena s4man tu. Sekarang ni abang tu dalam perjalanan ke pejabat kesihatan. InsyaAllah sebentar lagi selesai segalanya.

“Terima kasih kepada semua yang tolong cari abang tu dan mendoakan. Semoga kita semua dirahmati Allah SWT,” tulisnya.

Sementara itu, seorang pengguna Faceb0ok bernama Syafiz Huzairi yang mengaku abang kepada lelaki itu berk0ngsi tngkap layar berita mengenai k0mpaun berkenaan.

Menulis dengan loghat ‘Nogori Sombilan’, Syafiz berkata adiknya itu melakukan ziarah ke kbur yang tidak jauh dari rumahnya selain bersyukur kerana ramai insan prihatin yang ingin membantu.

“Kesian adik den sorang nie kono k0mpaun.. ziarah kbur arwh ayah ehh yang dio sendiri tak sempat nak jumpo.. pastu bawak pulak anak buah ehh ziarah kbur arwh omak ehh..

“Rumah dekat je, bukan rentas daerah pun.. sejengkal yo umah ehh dari kbur.. haihh apo pun tunggu keputusan KKM untuk k0mpaun.. alhamdulillah ramai yang nak tolong,” katanya.

Bagaimanapun setakat ini, tidak dapat dipastikan sama ada lelaki berkenaan ada mengemukakan sebarang rayuan pengurangan jumlah k0mpaun di pejabat kesihatan itu atau membayar jumlah yang telah ditetapkan.

Terdahulu, memetik laporan BH Online, lelaki itu datang bersama dua anak saudaranya ke tanah perkburan tersebut sebelum dit4han oleh pasukan khas pematuhan prosedur operasi standard (SOP) di Tanah Perkburan Islam FELDA Palong 12 dan 13.

Sumber: Faceb0ok Azmeer Yusof & Syafiz Huzairi , BH Online (Abnor Hamizam Abd Manap)

Kredit: OMM

Be the first to comment on "Bkas Pemain Kedah, Azmeer Yusof Bantu Bayar K0mpaun Lelaki ZlARAH Kbur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*