‘Itu Adalah PaIsu’, Nadir Al Nuri NAFl Dapat Sumbangan RM20j Setiap Tahun

Nadir Al-Nuri atau nama penuhnya Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, menerusi live Sesi Townhall Cinta G4 za Malaysia di Faceb0ok tampil memberi penjelasan mengenai lsu yang berbangkit iaitu isu sumbangan rakyat Malaysia sebanyak RM20 juta setiap tahun yang disalurkan bagi misi kemanusiaan di G4.za, P4Ie$tine.

Menerusi townhall berkenaan, Nadir Al-Nuri menegaskan bahawa pihak Cinta G4.za (CGM) tidak mendapat sebanyak RM20 juta setiap tahun dan perkara berkenaan adalah paIsu.

Orang tduh kita ambil percent yang tinggi tapi alhamdulillah anda sendiri boleh tengok berapa kami ambil hanya 3 peratus (management charge) sahaja. Sebenarnya tak ada lah kami dapat 20 juta setahun. Itu adalah palsu.

RM20 juta itu bukannya disumbangkan setiap tahun. Tapi kita tak ambil gaji banyak. Jadi tuduhan itu adalah sangat-sangat tidak baik seolah-olah kita dapat duit yang begitu banyak. Tapi saya tidak tujukan kepada sesiapa.

Duit itu tidak diuruskan CGM sahaja tapi sebenarnya dikumpulkan bersama oleh rakan-rakan yang berada di bawah NGO anak-anak muda.

Ujarnya, dia turut mengalukan NGO yang lain untuk membentangkan perbelanjaan masing-masing dan menjadi tanggungjawab untuk mendedahkan di mana sumbangan tersebut disalurkan.

Sumber: Terkini Dan Sensasi, OhBulan

Be the first to comment on "‘Itu Adalah PaIsu’, Nadir Al Nuri NAFl Dapat Sumbangan RM20j Setiap Tahun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*