BeIum Sempat Bagi Katil Untuk Baring, Wrga Emas lni MninggaI Dunia Atas WheIIchair

Klang: Dikala Ke$ harian terus mencatatkan peningkatan dengan 17,045 ke$ hari ini, menjadikan jumlah ke$ pos1tif C0V1D-19 akhirnya mencecah 1,013,438 ke$.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, Selangor merekodkan sebanyak 8,500 ke$, diikuti oleh Kuala Lumpur sebanyak 2,045 ke$ dan Kedah sebanyak 1,216 ke$.

Seorang petugas barisan hadapan Dr Arisman memuat naik gambar terkini pes4kit2 yang membanjiri Jabatan Kecem4san HTAR Klang untuk menerima rwatan.

Paling menyentuh hati satu gambar yang dimuat naik Dr Arisman yang mana seorang warga emas disahkan men1nggal dunia diatas kerusi roda semasa sedang menerima rwatan.

Tulis Dr Arisman dilaman faceb0oknya ” H0spital atau klinik belum pasti dapat menyeIamatkan ny4wa pesakit2 C0V1D19 yang datang kerana sesak n4fas.

Kehabisan oks1gen, ketiadaan katil mencukupi dan kekurangan jumlah petugas kesihatan untuk memeriksa dalam masa sepatutnya menyebabkan ke$ kem4tian tanpa disedari ini berlaku bila-bila masa.

Dulu kita jadi tkut dan nampak bagaimana rakyat India berebut mencari tabung oks1gen dan h0spital mereka jadi lumpuh, tetapi maIangnya tak semua rakyat Malaysia ambil iktibar dan langkah berhati-hati.

Kerana segelintir rakyat Malaysia yang degiI dan b0doh s0mbong menyebabkan ramai rakyat Malaysia lain yang tdak bersalah turut menjadi mngsa C0V1D19, dan inilah akib4tnya. – Dr. Arisman, MD.

Apa yang berlaku amat menyntuh hati rakyat tiada pilihan terpaksa tempuh semua ini ini lah dugaan yang amat berat untuk petugas barisan hadapan yang sedaya upaya menguruskan setiap pes4kit yang datang.

Perkpngsian gambar kem4tian wrga emas (Identiti tdak dided4hkan) diatas kerusi roda itu mendapat 1.5K perk0ngsian yang mana rata rata orang ramai amat sed1h dengan setuasi ini dan amat simpati dengan nasib petugas barisan hadapan yang berkerja bertungkus lumus untuk memberi rwatan sebaik mungkin.

Salam tkziah buat keluarga arwh, semoga semua terus dilindungi dari wbak yang mer4gut ny4wa ini. Al fatihah.

Kredit: fb Dr. Arisman, MD.

Be the first to comment on "BeIum Sempat Bagi Katil Untuk Baring, Wrga Emas lni MninggaI Dunia Atas WheIIchair"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*