Pnyakit TlBl Yang Dihidapi PeIakon Izuan Fitri Kini Sudah Sampai Ke 0tak

Kuala Lumpur: PeIakon filem Munafik dan One Two Jaga, Izuan Fitri, 19, kini menerima rwatan lanjut di H0spital Selayang kerana peny4kit t1bi atau btuk kering.

Menurut abang kembarnya, Izuan Fikri, 19, yang dihubungi memaklumkan adiknya itu dikejarkan ke h0spital pada 31 Julai lalu selepas diser4ng s4wan.

“Setakat ini, adik saya Izuan belum sdarkan diri. Mengikut pemeriksaan d0ktor memaklumkan peny4kit t1bi dihidapinya sekitar dua tahun lalu sudah menyer4ng bahagian 0taknya.

“Adik saya memang tak tahu dia ada menghidap peny4kit t1bi pun. Sebelum ini, dia memang kurang sihat apabila selalu btuk dan dmam, tapi dia tidak mahu ke kIinik atau h0spital untuk pemeriksaan. Jadi, kami ingatkan hanya s4kit biasa.

“Cuma, pada 31 Julai lalu ketika saya dan kakak pergi mendapatkan sunt1kan vksin Cov1d-19, Izuan hubungi saya¬† memberitahu tngan dan kakinya kebas serta tdak boleh bergerak untuk ke tndas,” katanya dalam nada sbak.

Menurut Izuan Fikri lagi, sebaik balik ke rumah dia terus membawa adiknya itu ke h0spital dan ketika dalam perjalanan Izuan terus diser4ng s4wan.

“Saya mohon pada semua orang untuk sama-sama mendoakan adik saya supaya dia sedar semula dan kembali sihat. Sekarang, dia tidur saja tapi jika disentuh masih ada tindak balas dan pergerakan.

“D0ktor juga akan membuat pemeriksaan lanjut ke atas adik saya pada bahagian 0taknya untuk memastikan kaedah rwatan terbaik dan sesuai termasuk melakukan pembdahan,” katanya lagi.

Dia yang kini menjaga adiknya di h0spital berkata mereka sekeluarga sangat sed1h dengan apa yang men1mpa Izuan itu. Ujarnya, dia mohon pada orang ramai bantu titipkan doa-doa yang baik buat adiknya.

Pada Ogos tahun lalu, Izuan Fitri tampil mempromosikan filem Butak Iakonannya yang diarahkan pelakon dan pengarah, Sabri Yunus yang membariskan pelakon lain seperti Fimie Don, Melly Amalin, Khatijah Tan dan Kazar Saisi.

Terdahulu, sepanjang pembabitan dalam lakonan, Izuan juga pernah meraih trofi PeIakon Pembantu Lelaki Terbaik, Anugerah Skrin (ASK) TV3 pada 2015 dan Pelakon Kanak-kanak TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa (ASA) 2016.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Pnyakit TlBl Yang Dihidapi PeIakon Izuan Fitri Kini Sudah Sampai Ke 0tak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*