[VlDEO] TuIar 2 Beradik DlSlHlR, KeIuarga Tampil Cerita & Dkwa Si lbu Pun ‘Main Benda?’

Beberapa minggu lalu, seorang wanita berk0ngsi kisah di media sosiaI mengenai penderitaan separuh ny4wa dihadapi oleh dua anaknya iaitu Aliya Mysara dan Azri Daniel yang didkwa terkena buatan orang.

Berikutan tuIar sehingga meraih perhatian pelbagai pihak, terdapat seorang ‘ustaz’ yang mendkwa s1hir tersebut dilakukan dalam kalangan ahli keluarga dimana Aliya ada menyebut salah satu nama ketika dir4wat.

Terbaru, seorang individu dikenali sebagai Rohayu Ramli yang juga adik kepada wanita terbabit tampil berk0ngsi situasi sebenar selepas tuIar pelbagai versi cerita dan video rwatan di platform TikT0k.

Menerusi sesi siaran langsung di laman Faceb0ok semalam, Rohayu menafikan bahawa suaminya Yudith Baharin iaitu individu yang disebut Aliya telah menghantar s1hir kepada anak-anak saudaranya.

Penjelasan dari A-Z

Rohayu mendkwa, dia cuba berbincang dan mencari jalan penyelesaian secara tertutup namun kakaknya tdak mahu memberikan sebarang kerjasama sebaliknya mempercayai ‘ustaz’ tersebut selain sering memuat naik sndiran di Faceb0ok.

Bercerita lanjut, terdapat sekumpulan per4wat Wea Selamos yang terdiri daripada pengamal perub4tan Islam telah menawarkan diri untuk mengubat kedua-dua anak saudaranya di rumah mereka di Kelantan baru-baru ini.

Sesi rwatan secara ‘live’

Selepas selesai melakukan rwatan, keadaan menjadi kec0h apabila ‘ustaz’ berkenaan yang turut sama membntu rwatan tersebut ‘dikant0ikan’ oleh saIah seorang per4wat di situ.

Per4wat terbabit menjumpai satu beg kecil milik ‘ustaz’ itu yang berisi beberapa keping foto Rohayu dan suaminya yang mempunyai kesan dicu.cuk jarum.

‘Ustaz’ disoal s1asat.. guna cara khur4fat?

Dkwa Rohayu lagi, mungkin itu cara kakaknya untuk ‘menghantar semula’ s1hir kepada ‘pemilik asal’ sedangkan dia telah menegaskan bahawa dirinya dan suami tidak tergamak melakukan perbuatan sy1rik tersebut.

Difahamkan, ustaz berkenaan sudah diambil tndakan pihak poIis dan Rohayu juga masih ‘bergeIut’ dengan situasi yang dilihat belum menemui titik noktah antara kedua-dua pihak.

Sumber: Faceb0ok Rohayu Ramli & Wea Selamos Official, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] TuIar 2 Beradik DlSlHlR, KeIuarga Tampil Cerita & Dkwa Si lbu Pun ‘Main Benda?’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*