Siti Sarah Pilih Nama Ayash Affan, Shuib Minta Doa BAYl Pramatang Terus Sihat

TIADA apa yang diharapkan peIawak Shuib Sepahtu buat masa ini melainkan kesmbuhan isteri, Siti Sarah dan kesihatan b4yi mereka yang baharu diIahirkan.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, dia dan Siti Sarah bersetuju untuk menamakan cahaya mata keempat mereka itu dengan nama Ayash Affan.

“Sarah yang nak sangat beri nama Ayash Affan.

“Doakan Ayash Affan jadi anak yang soleh… doakan dia kuat untuk bertahan dalam masa dua bulan ini, ujar Shuib pada Jumaat malam.

Shuib berkata demikian selepas majlis bacaan Yasin dan doa untuk Siti secara Sarah yang sedang bert4rung ny4wa meIawan C0v1d-19.

Shuib memohon agar semua mendoakan kesmbuhan isterinya.

Pada kira-kira pukul 5 petang Jumaat, Siti Sarah selamat meIahirkan b4yi lelaki pramatang selepas menjalani pembdahan selama hampir tiga jam bermula pukul 2 petang.

Siti Sarah dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) H0spital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada pagi Jumaat selepas tahap oks1gen dalam badan menurun dan terpaksa ditidurkan.

Atas nasihat doktor, penyanyi berusia 37 tahun itu perlu menjalani pembdahan bagi mengeluarkan b4yi dalam kndungan yang kini mencecah lapan bulan.

Doakan Ayash Affan jadi anak yang soleh… doakan dia kuat untuk bertahan dalam masa dua bulan ini SHUIB SEPAHTU PELAWAK

Sementara itu Shuib berkata sejak berdepan ujian ini, dia hampir hiIang pertimbangan kerana tdak pernah menyangka perkara sebegini akan berlaku.

“T1pu la kalau cakap saya ni ok (em0si stabil)… 10 tahun kenal Sarah, dialah yang mendewasakan saya, dia banyak mendoakan saya.

“Kini saya sangat berlapang dada, tadi saya almost Iost dan tercari-cari. Saya reda dengan ujian Allah ni, akan ada kebaikan nanti.

Shuib bersama isterinya Sarah dan anak-anak

“Saya buka mata, buka hati saya untuk apa saja yang berlaku lepas ni… walaupun benda itu tidak baik tapi itu adalah yang terbaik buat keluarga saya,” katanya penuh sbak.

Untuk rekod Sarah dan Shuib sekeluarga disahkan p0sitif C0v1d-19 sejak 25 Julai lalu.

Mereka sekeluarga menjalani ujian saringan selepas pembantu rumah disahkan p0sitif v1rus m4ut tersebut.

Sarah dan Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, berkahwin pada 2011, memiliki tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Sumber: mstar

Be the first to comment on "Siti Sarah Pilih Nama Ayash Affan, Shuib Minta Doa BAYl Pramatang Terus Sihat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*