[VlDEO] “AlR Mata Siti Sarah MengaIir Ketika Sedang N4zak”- Shuib

KUALA LUMPUR: PeIawak popular, Shuib Sepahtu, 37, sempat membuat panggilan video buat trakhir ketika arwh isterinya, Allahyrham Siti Sarah Raissuddin, 36, sedang nazak di Unit Rwatan Rapi (lCU), H0spital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM), semalam.

Shuib berkata, dia dan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, dapat melihat a1r mata berjuraian di pipi arwh ketika mereka membuat panggilan video, seolah-olah memahami apa yang diungkapkan.

“Dengan bantuan jururwat dan d0ktor, saya membuat panggilan video, itulah kali terakhir saya dan anak-anak dapat menatap wajah arwh ketika masih berny4wa.

“Ketika itu, saya nampak a1r mata berlinangan di pipinya, seolah-olah memahami apa yang kami bualkan dengannya.

“Saya sempat ke h0spital selepas anak-anak tidur dan selesai majlis bacaan Yassin dan doa selamat, malam tadi.

“Bagaimanapun, saya tdak dibenarkan bertemu arwh. Saya kemudiannya berpatah balik ke rumah,” katanya kepada BH Online ketika ditemui di kaunter bilik jn4zah HCTM, sebentar tadi.

Shuib berkata, dia reda atas pemerg1an arwh isterinya.

“Cuma, cabaran saya untuk memaklumkan kepada tiga cahaya mata mengenai ketiadaan arwh ibunya,” katanya.

Katanya, jn4zah arwh isterinya akan ditayammum dan disolatkan di h0spital berkenaan kira-kira jam 10 pagi.

“Jn4zah arw4h akan dikbumikan bersebelahan kbur arwh ibunya di Tanah Perkburan Islam, Kampung Sungai Pusu, Gombak, jam 12 tengah hari ini.

“Arwh memang minta dikbumikan di sebelah kbur arwh ibunya.

“Jika berbual soal kemat1an, arwh ada menyebut keinginan disem4dikan di sebelah kbur arwh ibunya,” katanya.

Kelihatan tenang ketika ditemui, Shuib berkata, dia berjanji akan menjaga empat cahaya mata hasil perk0ngsian hidupnya dengan arwh dengan baik.

“Arwh menghadiahkan saya dengan kehadiran Ayash Affan yang lahir pada Jumaat lalu. Arwh bergeIut untuk menyeIamatkan anak kami. Nyata, Allah lebih menyayanginya.

“Nama Ayash Affan itu sendiri menjadi pilihan arwah kerana menurut pembacaannya, nama berkenaan mengenai seorang pejuang di Wilayah G4za,” katanya.

Allahyrham Siti Sarah menghmbuskan nfas trakhir di ICU, HCTM akibat C0VlD-19, jam 5.13 pagi ini.

Pemerg1an penyanyi lagu Semakin itu disahkan oleh Shuib sendiri laman Instagram (IG).

Terdahulu, ibu kepada empat cahaya mata itu berada dalam keadaan k0ma selepas dan bert4rung ny4wa akibat C0VlD-19 selepas lebih 48 jam ditdurkan.

Siti Sarah terpaksa ditdurkan dan meIahirkan bayi lelaki, Ayash Affan melalui pembdahan tanpa sedar, jam 5 petang pada Jumaat lalu.

Pada Jumaat lalu, paras oksigen jtuh sehingga 40 peratus, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi, namun menunjukkan perkembangan pos1tif meningkat sehingga 85 peratus, kelmarin.

Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga p0sitif C0VlD-19.

Selain Siti Sarah dan suami, Shuib serta tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, disahkan p0sitif.

Sumber: BH

Be the first to comment on "[VlDEO] “AlR Mata Siti Sarah MengaIir Ketika Sedang N4zak”- Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*