Beruntunglah Dikau Siti Sarah, Didoakan Ratusan Keluarga Di Bumi P4Iestin

PETALING JAYA: ‘Beruntunglah dikau, diberi syahid sambil didoakan ratusan keluarga syuhada’ akhirat di bumi berkat”.

Demikian tulis Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman yang kini tinggal di G4za mengenai pemerg1an bintang seni, Siti Sarah Raissuddin, 37, pagi tadi.

Menurut Muhammad Nadir, beliau tersntap dengan berita mengenai pemerg1an Siti Sarah dan menceritakan mengenai dihubungi artis itu sebelum raya haji baru-baru ini.

“Arwah hubungi untuk beliau ikuti program k0rban di G4.za.

“Masa tu saya terkjut bila beliau maklumkan nak k0rbankan seekor lembu dengan harga belasan ribu ringgit, bukan satu bahagian saja, seolah-olah beliau sedang mengejar memberatkan timbangan amal kebaikannya yang terakhir.

“Selepas itu beliau kerap berhubung dan bertanya tentang keadaan saudara-saudara kita di PaIe$tin. Rupanya Allah takdirkan, nyawa beliau diambil dalam keadaan beliau memikirkan umat, peduli dengan nasib mereka malah telah didoakan ratusan penduduk di sini yang merasa daging pada tahun ini,” katanya dalam hantaran terbaharu di Faceb0ok beliau hari ini.

Siti Sarah menghmbuskan nfas terakhirnya tepat pukul 5.13 pagi tadi di H0spital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Berita du ka itu disampaikan pihak pengurusan penyanyi bersuara emas itu, Indigital Music.

Siti Sarah yang juga isteri kepada pelawak, Shuib mninggaI dunia selepas beberapa bert4rung ny4wa meIawan jngkitan Covid-19.

Terdahulu, penyanyi lagu malar segar, Kesetiaan itu juga terpaksa ditdurkan untuk proses pembdahan meIahirkan anak dalam kndungan yang berusia tujuh bulan.

 

“Semoga engkau tenang di sana, al-Fatihah,” doa Muhammad Nadir.

Sumber: Utusan

Be the first to comment on "Beruntunglah Dikau Siti Sarah, Didoakan Ratusan Keluarga Di Bumi P4Iestin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*