lsteri Baru Habis Berpntang, Sharif TinggaIkan lsteri Dan Ank Usia Dua Bulan

KOTA SAMARAHAN: “Jangan lupa sembahyang, ingat Allah setiap masa kerana kita tidak tahu bila masa akan pergi.”

Itu pesanan terakhir arwh mngsa tmbak, Sharif Mohd Siddiq Al-Attas Wan Sabli, 29, kepada adiknya Sharif Mohd Saddam Al-Attas Wan Sabli, 27, sebelum turun bekerja di kem Tntera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kota Samarahan, pagi tadi.

Sharif Mohd Saddam berkata, abangnya itu juga berhasrat untuk pergi memancing bersama-samanya dalam masa terdekat.

“Dia cukup teruja untuk turun memancing kerana baru membeli joran pancing baharu.

“Kami sekeluarga tidak menyangka abang pergi sekelip mata begitu sahaja,” katanya seb4k ketika ditemui di perkarangan Unit Kecmasan Pusat Jntung Umum Sarawak, Kota Samarahan hari ini.

Sharif Mohd Saddam berkata, arwh telah berkhidmat bersama TUDM kira-kira 12 tahun dan sebelum ini bertugas di TUDM Kepala Batas, Kedah sebelum berpindah tugas lebih dua tahun di TUDM Kota Samarahan.

“Isterinya baru habis berpntang, anak lelaki berusia dua bulan. Arwh anak kedua daripada tujuh adik-beradik meninggaIkan seorang isteri dan tiga anak,” katanya.

Sementara itu, sahabat karib mngsa, Mohd Nadzmir Mohideen, 28, menyifatkan rakannya itu mempunyai nilai persahabatan yang cukup tinggi dalam diri.

“Dia (mngsa) adalah sahabat sejati yang senang didampingi serta punya ramai kawan kerana sikapnya yang peramah, malah mudah membantu rakan lain.

“Saya amat terkjut sebaik menerima berita kemat1an arwh yang cukup tr4gis pagi ini,” katanya yang mengenali arwh ketika sama-sama mengikuti kursus TUDM di Perak dan mula rapat ketika berpindah di TUDM Kota Samarahan.

Katanya, ketika bertugas arwh seorang yang cukup berani, mempunyai disiplin yang tinggi dan berani bersuara.

Pesuruhjaya PoIis Sarawak, Datuk Aidi Ismail mengesahkan dalam kejadian berlaku jam 7.50 pagi di Balai Pengawal Handau Skuadron 330 TUDM itu, empat anggota TUDM m4ti.

Difahamkan, kejadian itu berlaku ketika masa serah tugas.

Salah seorang anggota TUDM dipercayai men3mbak tiga rakannya sebelum bertindak men3mbak diri sendiri.

Dua rakannya yang ditembak m4ut serta-merta di tempat kejad1an manakala seorang lagi ced3ra p4rah dan mninggaI ketika menerima rwatan di Pusat Jntung Kota Samarahan jam 9.15 pagi.

Be the first to comment on "lsteri Baru Habis Berpntang, Sharif TinggaIkan lsteri Dan Ank Usia Dua Bulan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*