“Ingat Pesan Abang, Jgn Lupa Solat”- Adik K0ngsi Pesan Trakhir Arwh Abang

Kota Samarahan: Apabila terkenangkan kata kata abang terus si adik men4ngis tak sangka itu lah kata kata trakhir abangnya Koperal Shariff, kata abang lagi ” kita tidak tahu bila masa akan pergi “.

Demikian pesanan trakhir K0peral Sh4rif M0hd Siddiq Al Att4s Wan S4bli, 29, kepada adiknya Sh4rif Mohd S4ddam, 27, sebelum turun bertugas di kem Tntera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kota Samarahan pagi tadi.

Sharif Mohd Saddam berkata, abangnya itu juga berhasrat untuk pergi memancing bersama dalam masa terdekat.

Dia cukup teruja turun memancing kerana baru membeli joran baru, Kami sekeluarga tdak menyangka abang pergi sekelip mata, katanya yang ditemui di perkarangan Unit Kecmasan Pusat Jntung Umum Sarawak, Kota Samarahan hari ini.

Katanya, arwh berkhidmat dengan TUDM selama kira-kira 12 tahun dan sebelum ini bertugas di TUDM Kepala Batas, Pulau Pinang sebelum berpindah ke TUDM Kota Samarahan kira-kira dua tahun lalu.

Arwh adalah anak kedua daripada tujuh adik beradik meninggaIkan seorang isteri dan tiga anak, katanya.

Sementara itu, rakan setugasnya, Koperal Mohd N4dzmir Moh1deen, 28, menyifatkan Sharif mempunyai nilai persahabatan yang cukup tinggi dalam diri.

Dia adalah sahabat sejati yang senang didampingi serta punya ramai kawan kerana sikapnya yang peramah, malah mudah membantu rakan yang lain.

Saya cukup terkjut sebaik menerima berita kem4tiannya yang cukup tr4gis pagi ini, katanya yang mengenali arwh ketika sama-sama mengikuti kursus TUDM di Perak dan mula rapat ketika berpindah di TUDM Kota Samarahan.

Katanya, ketika bertugas arwh seorang yang cukup berani dan mempunyai disiplin yang tinggi.

Dalam kejad1an jam 7.50 pagi di Balai Pengawal Handau Skuadron 330 TUDM itu, empat anggota TUDM m4ut dalam kejadian tmb4kan.

Difahamkan kejadian itu berlaku ketika serah tugas apabila saUah seorang angg0ta mnemb4k tiga rakannya sebelum bertndak mnemb4k diri sendiri.

Dua yang ditemb4k m4ut serta-merta di tempat kejadian manakala seorang lagi ced3ra p4rah dan men1nggal ketika menerima rwatan di Pusat J4ntung Kota Samarahan jam 9.15 pagi.

Semoga seluruh keluarganya diberi ketabahan terutama isteri dan 3 anak yang kini kehiIangan seorang suami dan papa untuk 3 beradik ini yang maha esa lebih sayangkan dirinya perginya sebagai seorang perwira. Al fatihah.

Be the first to comment on "“Ingat Pesan Abang, Jgn Lupa Solat”- Adik K0ngsi Pesan Trakhir Arwh Abang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*