C0VlD-19: Jururwat Sngka Sedang Solat Dhuha, Ustazah MninggaI Dalam Sujud

Kepala Batas: Sorang Ustazah dan juga ibu kepada 3 cahayamata disahkan men1nggal dunia semalam semasa sedang menjalani rwatan C19 di H0spital Kepala Batas.

Ustazah Masrurah Mohamad yang merupakan tenaga pengajar SK Kepala Batas, SPU telah disahkan men1nggal dunia kira kira pukul 10 pagi akibat C19.

Di Khabarkan juga suaminya Suhardi Sharif masih di 1CU Penang juga akibat pndemik ini, Ustazah meninggaIkan 3 anak anak yang masih kecil dan masih sekolah , betapa berat ujian buat merea diduga begini kehilangan ibu tersayang dan ayah yang sedang bert4rung ny4wa di1CU Ya Allah.

Rata rata amat terkjut apa yang menimpa Ustazah Masrurah dia men1nggal dalam keadaan sujud disangka jururwat arwh sedang menunaikan solat duha kira kira jam 10 pagi.

Apa yang berlaku mengundang pilu pada keluarga dan insan insan yang mengenali arwh Ustazah termasuk ucapan dari Menteri Belia dan Sukan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang menulis melalui laman faceb0oknya.

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Salam tkziah saya ucapkan kepada keluarga Allahyrhamah Masrurah Mohamad (Guru SK Kepala Batas) yang men1nggal dunia akibat C19 hari ini.

Allahyrhamah meninggaIkan suami serta 3 anak yang masih kecil. Suami beliau masih berada di h0spital akibat C19 juga.

Arwh Ustazah Masrurah lebih mesra dengan panggilan Kak long dikalangan keluarga seorang insan yang sangat disenangi ramai berasal dari Kelantan.

Pada 13.8.21 Telah kembali kerahmatullah, anak saudara yg dikasihi Masrurah Mohamad (Kak Long) MeninggaIkan 3 orang cahaya mata.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya, Didoakan agar r9hnya ditempatkan dikalangan orang beriman, Kami akan merindui Kak Long, Damailah disana In sha Allah ,Allah akan permudahkan urusan anak-anak KakLong. AL Fatihah (dibaca)- K Ning Mohd.

Hari ini hari jumaat yang mulia, mendapat perkhabaran duka, sahabat baik kita semasa di Maahad Amir iaitu Masrurah Mohamad di kenali sebagai Kaklong, telah pun terlebih dahulu meninggaIkan kita akibat jngkitan C19.

MeninggaIkan 3 orang anak yang masih kecil. Semoga mendapat husnul khatimah,Ya Allah Kami sahabat bersaksi Hamba-Mu ini seorang yang amat baik, Tidak pernah meny4kiti sahabat-sahabatnya. Tutur katanya lemah lembut, sentiasa ceria dan tenang dalam apa jua situasi.Ampunkan dia. Ya Allah. -Aizan Yahya.

Sama sama kita doakan dipermudah urusan Allahyarhamah dan didoakan juga agar suami nya kembali smbuh kesihan anak anak menanti. Al fatihah.

Be the first to comment on "C0VlD-19: Jururwat Sngka Sedang Solat Dhuha, Ustazah MninggaI Dalam Sujud"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*