Tunggu ZURlAT Selama 10 Tahun, FrontIiner MninggaI Kerana C0VlD-19 Selepas BersaIin

Peningkatan ke$ harian C0v1d-19 di Malaysia turut mengakibatkan ke$ kemat1an disebabkan w4bak tersebut meningkat. Setiap hari, beratus mngsa dilaporkan mninggaI dunia dan sudah tentu mempunyai cerita sed1h disebalik pemerg1an tersebut.

Salah satunya adalah ke$ kemat1an melibatkan seorang jururwat yang juga frontliner dalam membendung w4bak ini apabila mninggaI dunia sejurus meIahirkan anak pertamanya.

Tak sempat lihat ank pertama

Lebih menyed1hkan lagi, keIahiran tersebut merupakan penantian selama 10 tahun allahyrhamah dan suami selepas melangsungkan perkahwinan sedekad lalu.

Namun, menerusi Harian Metro, Norfaizah Mohamed Nor, 34 telah disahkan mninggaI dunia kira-kira jam 3.02 pagi semalam selepas meIahirkan ank berusia 26 minggu secara pembdahan.

Berjngkit dari pes4kit

Difahamkan, Norfaizah telah disahkan pos1tif C0v1d-19 peringkat kelima selepas mendapat jngkitan daripada pes4kitnya.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan (JKNK) Datuk Dr Zaini Hussin mengesahkan jururwat itu mninggaI dunia ak1bat C0v1d-19. Beliau berkata, Allahyrhamah adalah jururwat di H0spital Gua Musang dan seorang petugas yang berdedikasi.

Setakat ini, b4yi jururwat wanita itu telah ditempatkan di unit rwatan intensif neonatal (NlCU) untuk rawatan lanjut memandangkan lahir dalam kondisi pr4matang.

Sumber: Harian Metro (Hidayatidayu Razali), kredit foto FB Sham M Nor, OMM

Be the first to comment on "Tunggu ZURlAT Selama 10 Tahun, FrontIiner MninggaI Kerana C0VlD-19 Selepas BersaIin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*