Peniaga K0smetik MninggaI Dunia KemaIangan, lsteri Dan Dua Ank Cedra

Kuala Berang: Peniaga k0smetik m4ut selepas Proton Wira dipandunya hiIang kawalan sebelum bertmbung dengan kereta lain di Kilometer 11, Jalan Gaung-Kuala Ping berhampiran Kampung Matang di sini, malam tadi.

Dalam kejadian 7.40 malam itu, Muhammad Marhafizan Muhammad, 28, disahkan mninggaI dunia di tempat kejad1an.

Sementara itu, isterinya yang berusia 29 tahun dan dua anak perempuan berusia dua dan 10 tahun yang turut berada dalam kenderaan itu, cedra.

KemaIangan dipercayai berlaku apabila kereta dinaiki empat beranak itu dari arah Jabi, Besut tiba-tiba hiIang kawaIan ketika melalui selekoh dan berpusing, sebelum memasuki laluan bertntangan.

Dalam masa sama, Honda Civic dipandu pesara berusia 57 tahun dari arah bertentangan tdak sempat mengelak kereta mngsa dan kenderaan mereka bertembung.

Pesara itu bersama penumpang iaitu anak perempuan berumur 18 tahun hanya cedra ringan.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud ketika dihubungi mengesahkan kejadian.

“Myat dibawa ke H0spital Hulu Terengganu untuk tindakan lanjut, manakala mngsa yang cedra turut dir4wat di h0spital sama,” katanya yang memberitahu k3s dis1asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: HM

Be the first to comment on "Peniaga K0smetik MninggaI Dunia KemaIangan, lsteri Dan Dua Ank Cedra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*